Nieuwsbrief juli 2017

Geacht bietenlid,

Hier de 3e nieuwsbrief van de De Dorstige Biet. En we doen nog een keer een oproep. We zoeken iemand die tijdens het bietenbal en de jaarvergadering foto’s wil maken voor onze website. Vindt u het leuk om het foto’s te maken en om iets voor de Dorstige Biet te doen? Meld je dan aan bij een van de bestuursleden.

Misschien is de rooiploeg al langs geweest om te kijken waar u biet staat. Of anders kunt u in de komende maanden een bezoek van de rooiploeg verwachten voor de zomercontrole. Ze komen dan kijken waar de bieten staan.

Hebt u uw biet op een andere teeltlocatie staan dan het opgegeven huisadres of teelt u een potbiet en heeft dat nog niet doorgegeven bij de inschrijving? U kunt dat doorgeven aan de rooiploeg.
We zijn nu in de maand juli en de bieten groeien. De vooruitzichten voor de rest van de maand juli zijn niet echt zomers maar wel goed voor de bieten. Rond de 20 graden is een mooie temperatuur voor de bieten dus voed ze goed en dan vliegen de kilo’s eraan.

Er is een melding bij het bestuur binnen gekomen van een zware tegenvaller bij een zeer prominent lid van de Dorstige Biet. Bij zijn nieuw onderkomen, waar hij nog niet woont maar waar wel zijn bieten staan, heeft een iemand die het gras moest maaien zijn bieten ook gekortwiekt. Ze stonden (volgens deze teler) er erg goed voor en drukte het zelfs uit in de wielersporttermen. “ Virtueel in het roze of geel”. Of dat zo was zullen we maar in het midden laten maar een zware tegenvaller is dit wel voor dit lid. Wij wensen hem natuurlijk veel sterkte toe de komende tijd.

Denk nog even om de vakantietijd, belangrijk is natuurlijk: wie verzorgt de biet als u op vakantie bent? Als u een paar weken weg gaat en doet er niets aan kan dat zomaar een paar kilo schelen aan het einde van de rit. Tip: vraag een goede buur, familielid, of vriend om de biet te verzorgen tijdens de vakantie. Een tip voor de jeugdleden: kijk of je bij familie, buren of kennissen tijdens de vakantie de biet mag verzorgen misschien kan je er een mooi zakcentje mee verdienen.

Tot slot: Wensen we u een mooie vakantie: ontspan, relax en geniet,
maar vergeet geen niet om aandacht te geven aan u biet.

Download nieuwsbrief juli 2017