Nieuwsbrief oktober 2017

Geacht bietenlid,

Alle rooitijden zijn binnen en verwerkt, we zijn dus al bezig met de voorbereidingen voor de rooidag van 29 oktober. Rond half oktober krijgt u een e mail ( degene die geen e mail adres hebben opgegeven per post) met de tijd door hoe laat de rooiploeg bij u langs komt.
Let op dit is een indicatietijd, de rooiploeg kan gerust een kwartier eerder of later komen, het is maar net hoe vlot het loopt op de rooidag.

Voordat het zover is hebben we nog een maand te gaan waarin de bieten nog wat kunnen groeien. Maar na de vele neerslag in september is de ergste groei er een beetje uit. Er zijn percelen die onder water stonden en alleen nog met een kano waren te bereiken, zie de foto’s op de website of op Fb. Het is wel de Dorstige Biet maar zoveel water is toch te gek. De voedingsstoffen zijn wel uitgespoeld, dus als u nog wat kunstmest heeft staan geef de bieten nog wat en wie weet groeien ze nog wat door. Wie weet krijgen we nog een paar weken mooi weer in oktober. En u weet het: de laatste loodjes zijn het zwaarst.

De feestcommissie en de dames van de verloting zijn bezig met de voorbereidingen voor het Bietenbal op 4 november en ik kan u nu beloven dat het de moeite waard is om te komen. Een mooie artiest, goede muziek en natuurlijk een stunt en een grote verloting met mooie prijzen.
Wilt u of u bedrijf wat sponsoren voor de verloting? Even een mail naar adrie-marina@hetnet.nl

Tot slot: Het regende in september pijpenstelen,
Maar ook als de bieten tegenvallen smeren we met bietenbal evengoed onze kelen.

Download nieuwsbrief oktober 2017