Nieuwsbrief oktober 2019

Geacht bietenlid,

Hier de laatste nieuwsbrief van dit seizoen, maar we hebben nog 4 weken tot de rooidag dus kunnen er nog een aantal kilo’s bijgroeien. De laatste loodjes zijn de zwaarste luid het spreekwoord. Aan water geen gebrek meer, het is nu eigenlijk wel nat genoeg. Het zou mooi zijn als de temperatuur weer een paar graadjes omhoog gaat dan groeit het nog even beter. Hier en daar begint het blad al wat bruin te worden, maar als u ze nog goed groen heeft staan kunnen er nog wel een paar kilootjes bijgroeien.

Op de website en op FB van de Dorstige Biet staan wat foto’s van de zomercontrole. Kijk er eens naar dan hebt u een indicatie hoe het er bij andere leden bij staat. U weet het: buurmans gras is altijd groener en zijn bieten natuurlijk groter maar het gaat om de zwaarste biet. Grote bieten kunnen hol zijn en kleinere kunnen wel eens zwaarder wegen.
Alle rooitijden zijn binnen en verwerkt, we zijn al bezig met de voorbereidingen voor de rooidag van 3 november. Er moeten labels worden geprint en de lijsten voor de rooiploegen moeten worden klaargemaakt. In de 3e week van oktober krijgt u een e mail ( degene die geen e mail adres hebben opgegeven per post) met de tijd door hoe laat de rooiploeg bij u langs komt om u biet te rooien. Let op dit is een indicatietijd, de rooiploeg kan gerust een kwartier eerder of later komen, het is maar net hoe vlot het loopt op de rooidag.

We hebben het programma rond voor het 45e Bietenbal op 9 november en ik kan u beloven dat het zeker weer de moeite waard is om te komen. Mooie artiesten, goede muziek en natuurlijk weer een stunt en een grote verloting met mooie prijzen. De eerste sponsors hebben zich alweer gemeld om iets te sponsoren voor de verloting, maar er kan altijd nog meer bij.
Wilt u of u bedrijf wat sponsoren voor de verloting?
Even een mail naar adrie-marina@hetnet.nl

Nog even een tip: denk ook al aan het bietenperceel voor volgend jaar. Kijk eens als u wat oude koe of paardenmest kan begaan en werk dat al in u perceel voor het volgende seizoen.
Dan hebt u alvast een goede start in het nieuwe jaar.

Tot slot: Wie wordt de 45e kampioen van de Dorstige Biet?
Hij is in ons midden, alleen weten we het nog niet.