Nieuwsbrief oktober 2021

Geacht bietenlid,

Hier de laatste nieuwsbrief van dit seizoen, maar we hebben nog 3 weken tot de rooidag dus kunnen er nog een aantal kilo’s bijgroeien. De laatste loodjes zijn de zwaarste luid het spreekwoord. Aan water geen gebrek meer, het is nu eigenlijk wel nat genoeg. Na een droge september viel er in een week veel water zodat het wel weer nat genoeg is. Maar de temperatuur is nog goed en we hebben nog geen echte koude nachten gehad dus het is nog groeizaam weer. Hier en daar begint het blad al wat bruin te worden, maar als u ze nog goed groen heeft staan kunnen er nog wel een paar kilootjes bijgroeien.

Op zondag 31 oktober wordt uw biet gerooid.
Volgende weekend krijgt u een mail (degene die geen e mailadres hebben opgegeven per post) met de tijd door hoe laat de rooiploeg bij u langskomt om u biet te rooien. Let op dit is een indicatietijd, de rooiploeg kan gerust een kwartier eerder of later komen, het is maar net hoe vlot het loopt op de rooidag en dat hangt natuurlijk van het weer af. Met mooi droog weer loopt alles vlotter en laten we hopen voor de rooiploegen dat we een droge mooie dag krijgen.
Als u geen biet heeft staan krijgt u evengoed bericht want de uitnodiging voor het bietenbal zit daarbij en als lid wordt u daarvoor natuurlijk wel uitgenodigd.

Heeft u al gestemd voor de Rabobank Clubsupport? U kunt, als u lid bent van de Rabobank Alkmaar, weer stemmen op de Dorstige Biet. Stemmen kan vanaf 4 tot 25 oktober. Vraag ook eens aan andere familieleden of vrienden of ze ook niet op de Dorstige Biet willen stemmen, alvast bedankt.

Bietenbal Elk lid kijkt natuurlijk al uit naar het hoogtepunt van het bietenjaar: Het Bietenbal op 6 november. We zijn druk bezig met de voorbereidingen en we moeten ons natuurlijk aan bepaalde maatregelen houden. Dat betekent dus dat het om 0.00 is afgelopen en denk aan een geldige QR-code of een geldig testbewijs.
We kijken natuurlijk begin november wat de mogelijkheden zijn betreffende de coronaregels.
Alles in overleg met de Prins Maurits en we houden u natuurlijk op de hoogte in de eerste week van november. Op het Bietenbal hebben we natuurlijk weer een grote verloting en hiervoor proberen we de prijzen zoveel mogelijk gesponsord te krijgen. Nu hebben we alweer veel toezeggingen van trouwe sponsors maar er kan nog altijd wat bij. Dus als u ook iets wilt sponsoren voor de verloting, even een mail naar: adrie-marina@hetnet.nl Alvast bedankt.

Nog even een tip: denk ook al aan het bietenperceel voor volgend jaar. Kijk eens als u wat oude koe of paardenmest kan begaan en werk dat al in uw perceel voor het volgende seizoen. Dan hebt u alvast een goede start in het nieuwe jaar, regeren is vooruitzien.

Tot slot: Gelukkig kunnen we dit jaar weer het Bietenbal organiseren,
Een mooie reden om nog even te shoppen voor nieuwe kleren.