Nieuwsbrief september 2017

Geacht bietenlid,

Als het goed is is er een rooiploeg bij u langs geweest om te kijken waar u biet staat. Misschien was u wel niet thuis en heeft u een ansichtkaart van de Dorstige biet in u brievenbus gevonden.
Zijn ze nog niet geweest? Dan kunt zeer binnenkort een bezoek van de rooiploeg verwachten. Er zijn nog een paar rooiploegen die nog moeten kijken maar die zullen deze week wel op pad gaan.
We zijn in de maand september en de bieten zijn hier en daar al pittig aan de maat. De vakanties zijn voorbij dus u hebt weer de tijd om de bieten te verzorgen (vertroetelen). Voor de bieten was het een goede maand augustus, regelmatig neerslag en geen extreem warm weer. We krijgen van de week nog een paar mooie dagen en daarna weer wat wisselvallig weer dus voor het vocht wordt gezorgd. Het enige wat u natuurlijk heeft te doen is voor de regen een beetje kunstmest bij de bieten gooien en ze groeien vanzelf. Hopelijk krijgen we straks nog een nazomertje zodat de bieten nog even heerlijk kunnen doorgroeien tot misschien wel een recordbiet.

En blijf natuurlijk om het onkruid denken want dat trekt ook voeding uit de bodem en dat kan u biet juist goed gebruiken. Ook een aandachtspuntje zijn natuurlijk het ongedierte die straks zomaar aan u biet kan beginnen de knagen. Denk dan vooral aan muizen en ratten. Maar er zijn ook gevallen van vreetschade door schapen die door het afgezet gaas heen lekker aan het blad van de bieten aan het smullen waren. Deze topbieten zijn dus wat gekortwiekt.

Dat was het weer voor deze nieuwsbrief, we zijn wel blij dat er met de tips uit de nieuwsbrief wat wordt gedaan, zie bijgevoegde foto. We zullen binnenkort foto’s van de zomercontrole op de website zetten.

Dan nog een herhaalde oproep van het bestuur:
We zijn nog steeds op zoek naar iemand die wil helpen om foto’s te maken van het bietenbal en de jaarvergadering. Heb je interesse of vragen neem dan contact op met een van de bestuursleden.

Tot slot: Nog 2 maanden de tijd,nu komt het erop aan,
de volhouders zullen op het podium staan.

Download nieuwsbrief september 2017