Nieuwsbrief september 2019

Geacht bietenlid,

Hier weer een nieuwsbrief, over nieuws gesproken, hebben jullie Piet Helder al gezien op NH nieuws en gehoord op 3FM en radio 5? U kunt het nog terug kijken en luisteren op de website van de Dorstige Biet. Kijk even bij NH nieuws volgt de Dorstige Biet, een mooi stukje promotie.

Als het goed is zijn de rooiploegen langs geweest voor de zomercontrole. De rooitijden komen gestaag binnen bij de secretaris en die zullen we gaan verwerken. Zo kunnen weer de labels etc. klaar maken voor de rooidag. We hebben nog een rooiploegenvergadering waar we dan alles uit delen aan de rooiploegen en alle puntjes weer op de i zetten. Het bestuur vergaderd de komende maanden nog wel een paar keer om alles weer zo goed mogelijk te laten verlopen We zijn natuurlijk al druk bezig met het programma voor het 45e Bietenbal op 9 november. We kunnen u nu al beloven dat het zeker weer de moeite waard is om te komen. Mooie artiesten, goede muziek en natuurlijk weer een stunt en een grote verloting met mooie prijzen.

Voor de verloting zijn we natuurlijk altijd op zoek naar sponsors voor prijzen. Wilt u of u bedrijf wat sponsoren voor de verloting? Even een mail naar adrie-marina@hetnet.nl

Maar voordat het zover is hebben we dus nog 8 weken te gaan waarin de bieten nog wat kunnen groeien. De maand augustus was wisselend met aan het eind toch weer wat te warm weer voor de bieten. Maar er kwam weer wat water en koeler weer achteraan. De berichten zijn van wat warmer weer dus zorg nog steeds voor genoeg voeding wat dan groeien ze gestaag door. En vergeet niet het water, hou de bieten nat tot de laatste dag, wat het blijven dorstige bieten.

Tot slot: Het loont om u bieten goed verzorgen tot de laatste dag, blijf er dus alles aan doen Misschien staat u dan op het podium en krijgt van de bietenmissen een zoen.