Nieuwsbrief september 2021

Geacht bietenlid,

Hier weer een nieuwsbrief van de Dorstige Biet. Als het goed is zijn de rooiploegen langs geweest voor de zomercontrole, bijna alle rooitijden zijn binnen bij de secretaris. Misschien heeft u de rooiploeg gemist maar reken er maar op dat ze u biet wel hebben gezien. Er zijn hier en daar leden die geen biet hebben dit jaar, om een of andere leden is het mislukt. Natuurlijk krijgen jullie wel de nieuwsbrief en komen helaas wel op de blunderlijst te staan. Op FB heeft u misschien al foto’s gezien van de zomercontrole en het is de bedoeling dat die ook op de website komen te staan maar daar zijn we nog mee bezig. De bieten staan hier en daar minder als vorig jaar en zelfs bij een paar gerenommeerde toppers is het zelfs niet best met de bieten. Dus wie weet krijgen we wel een verrassende winnaar dit jaar. Als alle rooitijden en blunders zijn verwerkt kunnen we de labels etc. klaarmaken voor de rooidag van 31 oktober.

We hebben nog 6 weken te gaan voordat de bieten worden gerooid, dus kunnen ze nog 6 weken groeien. De maand september werkt lekker mee en we hadden zelfs een klein nazomertje. Maar denk erom blijf water geven als het droog blijft. Van de week vertelde nog een enthousiast lid dat hij bij een paar buren had gekeken en die bieten stonden veel te droog. Dus ik zei ook tegen hem dat er niet voor niets in de nieuwsbrief staat dat de bieten veel water nodig hebben. De berichten zijn nu dat er donderdag of vrijdag weer wat regen komt, dan weer een handje kunstmest erbij en wie weet groeit zo weer een kilo bij.

Ook dit jaar hebben we ons weer ingeschreven voor de Rabobank Clubsupport. U kunt, als u lid bent van de Rabobank, weer stemmen op de Dorstige Biet. U krijgt een code van de bank waarmee u kunt stemmen. Stemmen kan vanaf 4 t/m 25 oktober. Vraag ook eens aan andere familieleden of vrienden of ze ook niet op de Dorstige Biet willen stemmen, alvast bedankt.

Zoals het er nu uitziet kunnen we dit jaar gelukkig wel weer het Bietenbal organiseren op 6 november. Maar die datum staat natuurlijk al in de agenda. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen. We houden u in de volgende nieuwsbrief verder op de hoogte.

Tot slot: Nog 6 weken te gaan tot de rooidag, haal alles uit de kast,
Wie weet kijkt dan de rooiploeg wel erg verrast.