Mariëtte van den Berg “Wereldkampioen” 2023

We kunnen terugkijken op een zeer goed verlopen bietenbal. Het was al vroeg druk en de stoelen waren al heel gauw bezet, er waren nog wel statafels en daar werden nog snel wat krukken bijgezet en helaas moesten er wel een aantal staan. Doordat het erg druk en vol was was het ook rumoeriger als anders, onze excuses hiervoor. Als artiest hadden we Marcel Overeem, die de zaal vermaakte als cowboy Sjaak en Harry Hartstocht. En we hadden weer een grote verloting en we danken nogmaals de sponsors hiervan.

De winnaar die zich een jaar kampioen mag noemen van de Dorstige Biet is Mariëtte van den Berg uit ‘t Zand met een biet van 44.300 kg. Opvallend is dat Mariëtte voor het eerst meedoet en gelijk dan rayonkampioen, zwaarste dame en de zwaarste biet, bijzonder knap. 2e werd Frank Bakker uit Obdam met een biet van 43.400 kg. Op de 3e plaats Adrie Beemsterboer uit Waarland met een biet van 40.700 kg. Opvallend is dat dit jaar de top 10 heel divers is met maar liefst 7 van de 8 rayonkampioenen erin.

Bij de jeugd is Robin de Veer uit Lutjewinkel de kampioen, Ryan Gepkens uit Slootdorp 2e en Julia Dekker uit Obdam werd 3e. Bij de dames is de 2e plaats voor Eline Knijn en op de 3e plaats Marina Beemsterboer uit Waarland. De pot competitie werd een overwinning voor Marcin Tomaszewski uit Spanbroek, op de 2e plaats Nick Kuipers uit Obdam en op de 3e plaats Hans Bijman ook uit Spanbroek. Voor Marcin Tomaszewski werd het Poolse volkslied gespeeld en ook de Poolse vlag getoond.

Robert Suidgeest is de winnaar van de Simon Kroone prijs (prijs voor de gemiddelde biet) Hij was met een gewicht van 11.110 kg. het dichts bij het gewicht van de gemiddelde biet, 11.105 kg.
Verder hadden we nog de uitreiking van de rayonkampioenen, lees alles rustig na in het uitslagenboekje.

Bij dezen willen we iedereen nogmaals bedanken die De Dorstige Biet weer heeft geholpen afgelopen jaar. Tot 9 februari 2024 op de jaarvergadering en we gaan naar het 50-jarig bestaan van de Dorstige Biet.

Artikel NH-nieuws: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/327212/mariette-kwam-zag-en-overwon-haar-eerste-voederbiet-wint-wereldkampioenschap

Het bietenbal trekt een hele volle zaal
Sjon opent het 49e bietenbal
Bieten Beter Bemest volgens de Fam.Koning en Schoorl
Een taart voor nr.49 van de lijst
Een lekkere slagroomtaart wie wil dat nou niet
Het weerpraatje, de rest van het bestuur kijkt gespannen
Onze charmante bietenmissen en ex bietenmiss Teddy
Vera doet de jeugdcompetitie
De nummers 10 tot en met 4 van de jeugd met hun medaille
De top 3 van de jeugd
De top 3 van het damesklassement
Lachen met de fruitautomaat
Line dansen met cowboy Sjaak
Pé en Rina Borst 46 jaar getrouwd en ze kregen een gedicht van Harry Hartstocht
De top 3 van de potcompetitie met de Poolse vlag voor Marcin
Zo te zien willen deze leden ook wel een keer op het podium staan
De sponsors van de verloting worden door Adrie opgenoemd
De blije winnaars van 10e plaats
Evert Appelman kan het nog steeds niet geloven
De nrs. 10 tot en met 4
Sjon bedankt de bietenmissen
De zwaarste biet wordt op het podium gebracht door James Bond
De enthousiaste groep uit ’t Zand weet de winnaar
Het volkslied voor de kampioene
De top 3
De kampioensbiet