Remco de Veer “Wereldkampioen” 2022

We kunnen terugkijken op een zeer goed verlopen bietenbal. Bij binnenkomst was er een optreden van de ‘Banjoman’ die op zijn paard gezellige muziek maakte. Als artiest hadden we Robin Matrix die de zaal versteld liet staan met zijn goochelkunsten. En we hadden weer een grote verloting en we danken nogmaals de sponsors hiervan.

De winnaar die zich een jaar kampioen mag noemen van de Dorstige Biet is Remco de Veer uit Winkel met een biet van 47.050 kg bleef hij, de winnaar van vorig jaar, Theo Beemsterboer uit Waarland voor die 2e werd. Op de 3e Klaas van der Oord uit Oude Niedorp.  Opvallend is dat er dit jaar in de top 10 veel nieuwe gezichten staan.

Bij de jeugd werd Davy Borst uit Heerhugowaard kampioen, Sam Schoorl uit Hoogwoud 2e en Jordy Borst uit Heerhugowaard werd 3e.

Bij de dames was de overwinning voor Nettie Jonker uit Warmenhuizen, die helaas afwezig was. 2e plaats was voor Eline Knijn uit Ursem voor Ina Schotten uit Tuitjenhorn die 3e.

De pot competitie werd een overwinning voor José Bijman uit Spanbroek, op de 2e plaats Linda Bijman ook uit Spanbroek 3e eindigde Marcin Tomaszewski toevallig ook uit Spanbroek.

Sjaak Steltenpool uit Obdam is de winnaar van de Simon Kroone prijs (prijs voor de gemiddelde biet) Hij was met een gewicht van 11.795 kg het dichts bij het gewicht van de gemiddelde biet, 12.014 kg. 

Verder hadden we nog de uitreiking van de rayonkampioenen, lees alles rustig na in het uitslagenboekje.

Bij dezen willen we iedereen nogmaals bedanken die De Dorstige Biet weer heeft geholpen afgelopen jaar. Tot 3 februari 2023 op de jaarvergadering.

Artikel NH-nieuws: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/310669/de-zwaarste-voederbiet-van-allemaal-remco-uit-winkel-wereldkampioen-dorstige-biet

Artikel Noordhollands Dagblad: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20221106_55000923

Radio SLAM! FM

Voor aanvang een optreden van de Banjoman
Muziek was weer van dj Jan
De voorzitter spreekt de zaal toe
De Bietenmissen stellen zich voor
Erelid Anton Hamers deed een dankwoord en maakte tevens bekend dat Piet Mooij ook benoemd is als erelid
De rest van het bestuur (Vera Wijnker was afwezig, zwangerschapsverlof)
Nr. 10 tm 4 van de jeugd
De top 3 van de jeugd
Top 3 van de dames, helaas was Nettie Jonker afwezig
De dameskampioen was afwezig, zondag heeft ze de beker en bloemen gekregen
De zaal doet enthusiast mee met artiest Robin Matrix
Een volle zaal geniet van de artiest
Top 3 van de pottencompetitie
De nummers 10 tm 4
Spectaculaire binnenkomst winnende biet
De top 3
Remco met zijn kampioensbiet
Er zijn grote maar ook hele kleine bieten