Rooidag 2019 weer goed verlopen

Op zondag 3 november zijn de bieten onder redelijke weersomstandigheden gerooid door de 10 rooiploegen en gebracht naar onze weeglocatie. Die was dit jaar op de Witte Paal bij Anton en Hellen Hamers. Daar werden ze gewogen onder toezicht van ons hoofdjurylid Jaap Dekker en rooidag coördinator Anton hamers. Ze werden ondersteund door de Conny Sprangers en Cor Sprangers (jr) die hielpen met het opschrijven en invoeren van de gewichten. Verder natuurlijk hulp van Piet Mooy, Ruud John en Ab van Twuyver en Bert Westhoff. Het was wel wat drukker dan normaal op de weeglocatie en dik kwam door de pers/media. Zo was NH nieuws aanwezig, de radio 5 voor een opname die te horen was bij Jeroen van Inkel en ze waren aanwezig van het blad Landleven. Dus veel aandacht voor de Dorstige Biet dit jaar.

De catering was weer in handen van Piet en Annemarie Helder die iedereen voorzag van een hapje en een koppie of drankje.
De rooiploegleden en medewerkers kregen allemaal een extraatje dit jaar, een lekkere slagroomshnitt i.v.m. het 45 jarig bestaan.

Het bestuur in nu volop bezig voor het traditionele Bietenbal op 9 november. Het belooft weer een leuke gezellige avond te worden en we hopen natuurlijk dat alle leden aanwezig. Er is muziek, artiesten en we zullen de prijswinnaars bekend maken van de gemiddelde biet, jeugd, potcompetitie, dames, de rayonkampioenen en natuurlijk de “Wereldkampioen” bietentelen 2019.

Verder hebben we een verloting met vele mooi prijzen.

Tot zaterdag 9 november in de Prins Maurits in Nieuwe Niedorp.