Rooidag 2018 goed verlopen

Op zondag 4 november zijn de bieten onder ideale weersomstandigheden gerooid door de 10 rooiploegen en gebracht naar onze weeglocatie (Mart Boukes) in Kolhorn. Daar werden ze gewogen onder toezicht van ons hoofdjury lid Jaap Dekker en rooidag coördinator Anton hamers. Ze werden ondersteund door de Conny Sprangers en Cor Sprangers (jr) die hielpen met het opschrijven en invoeren van de gewichten. Verder natuurlijk hulp van Piet Mooy, Ruud John en Ab van Twuiver. De catering was weer in handen van Piet en Annemarie Helder die iedereen voorzag van een hapje en een koppie of drankje.

We hadden op de rooidag toch nog weer 5 blunders en dat is toch weer jammer als de rooiploeg dan langs komst. Verder verliep alles prima, alleen de tyraps die we hadden om de zakken dicht te maken werkten niet helmaal lekker. Volgend jaar zullen we wat langere nemen.

Het bestuur in nu volop bezig voor het traditionele Bietenbal op 10 november. Het belooft weer een leuke gezellige avond te worden en we hopen natuurlijk dat alle leden aanwezig. Er is muziek, artiesten en we zullen de prijswinnaars bekend maken van de gemiddelde biet, jeugd, potcompetitie, dames, de rayonkampioenen en natuurlijk de “Wereldkampioen” bietentelen 2018.

Verder hebben we een verloting met vele mooi prijzen.

Tot zaterdag 10 november in de Prins Maurits in Nieuwe Niedorp.