Seizoen 2024 geopend

Op vrijdag 9 februari is het seizoen geopend met de 50e jaarvergadering. Er waren 46 leden aanwezig, een redelijke opkomst, en er waren 16 afberichten. De voorzitter opende en was blij dat oprichter Piet Helder er nog steeds bij was. Medeoprichter Jack Keetman is ook benaderd maar die heeft aangegeven niet meer te komen, maar wenst de club veel succes.
De vergadering verliep lekker vlot, na de opening en mededelingen het jaarverslag van de secretaris. Het uitgebreide financieel verslag van de penningmeester. We hadden in 2023 weer een positief saldo en mooi binnen de begroting gebleven. Dat komt natuurlijk door veel sponsering en een goede verloting.
De kascontrolecommissie, Lisanne Dekker en Klaas Kaan hebben de boeken bekeken en Klaas vertelde dat alles er goed uitzag, keurig gedaan. Lees meer

Seizoen 2023 geopend

Op vrijdag 3 februari is het seizoen geopend met de 49e jaarvergadering. Er waren 44 leden aanwezig, een redelijke opkomst, en er waren 9 afberichten. De vergadering verliep lekker vlot,
na de opening en mededelingen het jaarverslag van de secretaris. Het financieel verslag van de penningmeester werd gedaan door voorzitter Sjon want Vera was verhinderd. We hadden in 2022 een positief saldo van € 1100. Dat komt mede door de verloting en sponsering van o.a. de Rabobank Clubsupport. De kascontrolecommissie, Lisanne Dekker en Walther Tesselaar hebben de boeken bekeken en Walther vertelde dat alles er goed uitzag, een gezonde vereniging.

De bestuursverkiezingen: Sjon Borst is aftredend maar wel herkiesbaar. Er zijn geen tegenkandidaten dus Sjon is herkozen en krijgt applaus van de zaal. Jelle de Nijs heeft aangegeven te willen stoppen en het bestuur stelt Teddy Damen voor als nieuwe bestuurslid.

De contributie blijft voor 2023 hetzelfde €10 voor volwassenen en €5 voor jeugdleden (jeugdleden mogen op de rooidag geen 16 jaar zijn). De rooidag is 29 oktober en het Bietenbal is op 4 november. De rooiploegenvergaderingen zijn vastgelegd op 13 juni en 24 oktober.

Lees meer

Seizoen 2022 geopend, Drive Thru weer een succes

Het 48e seizoen van de Dorstige Biet is geopend. Weer niet met de jaarvergadering maar met een Drive Thru, zaadstaat. We troffen het prima met het weer, het was droog maar er was wel een venijnig windje.

Aftredend bestuurslid Lisanne Dekker had de eer om officieel de eerste doos bietenzaad te openen. En om 13.00 kwam het eerste lid aanrijden met een oldtimer David Brown tractor, hij dacht mooi op tijd maar hij was wel zijn portemonnee vergeten. Oud-voorzitter, en ervaren teler, Pé Borst was er ook vroeg bij en kwam aan met een pot vol potgrond en zo kon het eerste zaadje van hem gelijk gezaaid worden. Hij dacht ook, elke minuut is er een. Lees meer

Geen jaarvergadering op 4 februari

Door de nog steeds aanhoudende coronamaatregelen kunnen we helaas geen jaarvergadering organiseren. We weten ook niet wanneer er verdere versoepelingen komen dus is het niet te
plannen voor het bestuur. We willen natuurlijk wel weer de wedstrijd organiseren en het zaad uitreiken. En dit willen we, net als vorig jaar , gaan doen via een drive thru.

Op zondag 30 januari is er gelegenheid om zaad af te halen tussen 13.00 en 15.00 op Groenedijk 4 1704 DE Heerhugowaard.

Verdere informatie volgt via de nieuwsbrief en u ontvangt het inschrijfformulier. Over een paar weken ontvangen de leden ook een kort jaarverslag van 2021 en waar ook een kleine toelichting over de financiën zal staan.
Er zal namelijk door een kascontrolecommissie wel een kascontrole worden gedaan.

Seizoen geopend, Drive Thru een succes.

Het 47 e seizoen van de Dorstige Biet is geopend. Niet met de jaarvergadering zoals we gewend zijn maar met een Drive Thru, zaadstaat. We troffen het prima met het weer, het
was droog. We stonden in de luwte en de zon scheen, beter kon niet. We waren nog maar net met de voorbereidingen bezig voor de zaadstraat toen het eerste lid al aankwam. Die
dacht waarschijnlijk dan heb ik alvast een voorsprong op mijn concurrenten. Lees meer

Geen jaarvergadering op 5 februari

Door de aanhoudende coronamaatregelen kunnen we helaas geen jaarvergadering organiseren. We weten niet wanneer er versoepelingen komen dus is het niet te plannen voor het bestuur. We willen natuurlijk wel weer de wedstrijd organiseren en het zaad uitreiken.
Hiervoor hebben we het volgende bedacht: op zondag 31 januari is er gelegenheid om via een Drive Thru zaad af te halen tussen 13.00 en 15.00. Dus de Dorstige Biet heeft straks een zaadstraat i.p.v. een teststraat. We zijn hier nog mee bezig en verdere informatie volgt nog via de nieuwsbrief waar bijgevoegd een ook kort jaarverslag van 2020 bijkomt met een kleine toelichting over de financiën. Er zal namelijk door de kascontrolecommissie wel een kascontrole worden gedaan. Verder krijgt u het inschrijfformulier nog toegezonden.

Dorstige Biet schrapt jaarlijkse Bietenbal: “Evengoed goed voor je biet zorgen”

Ook NH nieuws is weer langs geweest om weer een mooi filmpje van de bieten te maken.
Helaas gaat het jaarlijkse bietenbal niet door 🙁 maar blijf wel goed voor je biet zorgen! De bieten hebben nog maar een paar weken om te groeien. Verzorg ze nog goed deze laatste tijd, want voor je het weet liggen de bieten op de weegschaal.

Bekijk het filmpje op https://www.nhnieuws.nl/nieuws/273342/dorstige-biet-schrapt-jaarlijkse-bietenbal-evengoed-goed-voor-je-biet-zorgen

 

Aanval op wereldrecord zwaarste voederbiet: “Die 71 kilo gaat eraan”

HEERHUGOWAARD – De aanval op het wereldrecord van de zwaarste voederbiet is begonnen. Recordhouder Piet de Goede wil zijn bietenclub Zaadje In Het Gaatje helpen het ereschavot van de Dorstige Biet te beklimmen. Piet is zelfs bereid zijn eigen record aan te vallen.”We gaan die 71 kilo verpletteren! Van mij mag het.”

Piet de Goede uit Heerhugowaard is het zat om op zijn lauweren te rusten. Hij is al sinds 2005 wereldrecordhouder en doet sindsdien niet meer mee. Onder zijn bezielende leiding probeert hij nu toch met zijn medeleden een kampioenschap binnen te slepen: “Ik was na het Bietenbal vorig jaar een beetje boos op de jongens. Het was allemaal net niets.”

Het jaarlijkse Bietenbal is de afsluiting van het groeiseizoen van de Dorstige Biet. Daar wordt de kampioen bekendgemaakt. In het jubileumjaar jaar won Theo Beemsterboer uit Waarland de 45ste editie van het Bietenbal met een biet van bijna 55 kilo.

Lees meer

Seizoen 2020 geopend

Op vrijdag 31 januari is het seizoen geopend met de 46e jaarvergadering. Er waren 45 leden aanwezig, een redelijke opkomst en er waren 7 afberichten. Voorzitter Bert Westhoff moest helaas afzeggen wegens andere verplichtingen. Walther Tesselaar nam de taak van voorzitter over. We zaten deze keer in het voorcafé want de grote zaal was al bezet, hierdoor was het wat rumoerig. De vergadering verliep weer lekker vlot, eerst hadden we het financieel verslag van de penningmeester. Geprojecteerd op de beamer zodat iedereen kon meekijken. We hadden in 2019 een negatief saldo van € 200 en dat is niet gek in een jubileumjaar. We hadden een ongelukje met de stunt afgelopen jaar. Een deukje in de eend en dat moest worden vergoed, anders hadden we zelfs een positief saldo gehad. De kascontrolecommissie was helaas niet aanwezig maar was zeer tevreden, de kascontrole gaf decharge aan de penningmeester. Na de financiën kon de schuifwand dicht en las de secretaris het uigebreide jaarverslag voor.
Lees meer