Seizoen geopend, Drive Thru een succes.

Het 47 e seizoen van de Dorstige Biet is geopend. Niet met de jaarvergadering zoals we gewend zijn maar met een Drive Thru, zaadstaat. We troffen het prima met het weer, het
was droog. We stonden in de luwte en de zon scheen, beter kon niet. We waren nog maar net met de voorbereidingen bezig voor de zaadstraat toen het eerste lid al aankwam. Die
dacht waarschijnlijk dan heb ik alvast een voorsprong op mijn concurrenten. Lees meer

Geen jaarvergadering op 5 februari

Door de aanhoudende coronamaatregelen kunnen we helaas geen jaarvergadering organiseren. We weten niet wanneer er versoepelingen komen dus is het niet te plannen voor het bestuur. We willen natuurlijk wel weer de wedstrijd organiseren en het zaad uitreiken.
Hiervoor hebben we het volgende bedacht: op zondag 31 januari is er gelegenheid om via een Drive Thru zaad af te halen tussen 13.00 en 15.00. Dus de Dorstige Biet heeft straks een zaadstraat i.p.v. een teststraat. We zijn hier nog mee bezig en verdere informatie volgt nog via de nieuwsbrief waar bijgevoegd een ook kort jaarverslag van 2020 bijkomt met een kleine toelichting over de financiën. Er zal namelijk door de kascontrolecommissie wel een kascontrole worden gedaan. Verder krijgt u het inschrijfformulier nog toegezonden.

Dorstige Biet schrapt jaarlijkse Bietenbal: “Evengoed goed voor je biet zorgen”

Ook NH nieuws is weer langs geweest om weer een mooi filmpje van de bieten te maken.
Helaas gaat het jaarlijkse bietenbal niet door 🙁 maar blijf wel goed voor je biet zorgen! De bieten hebben nog maar een paar weken om te groeien. Verzorg ze nog goed deze laatste tijd, want voor je het weet liggen de bieten op de weegschaal.

Bekijk het filmpje op https://www.nhnieuws.nl/nieuws/273342/dorstige-biet-schrapt-jaarlijkse-bietenbal-evengoed-goed-voor-je-biet-zorgen

 

Aanval op wereldrecord zwaarste voederbiet: “Die 71 kilo gaat eraan”

HEERHUGOWAARD – De aanval op het wereldrecord van de zwaarste voederbiet is begonnen. Recordhouder Piet de Goede wil zijn bietenclub Zaadje In Het Gaatje helpen het ereschavot van de Dorstige Biet te beklimmen. Piet is zelfs bereid zijn eigen record aan te vallen.”We gaan die 71 kilo verpletteren! Van mij mag het.”

Piet de Goede uit Heerhugowaard is het zat om op zijn lauweren te rusten. Hij is al sinds 2005 wereldrecordhouder en doet sindsdien niet meer mee. Onder zijn bezielende leiding probeert hij nu toch met zijn medeleden een kampioenschap binnen te slepen: “Ik was na het Bietenbal vorig jaar een beetje boos op de jongens. Het was allemaal net niets.”

Het jaarlijkse Bietenbal is de afsluiting van het groeiseizoen van de Dorstige Biet. Daar wordt de kampioen bekendgemaakt. In het jubileumjaar jaar won Theo Beemsterboer uit Waarland de 45ste editie van het Bietenbal met een biet van bijna 55 kilo.

Lees meer

Seizoen 2020 geopend

Op vrijdag 31 januari is het seizoen geopend met de 46e jaarvergadering. Er waren 45 leden aanwezig, een redelijke opkomst en er waren 7 afberichten. Voorzitter Bert Westhoff moest helaas afzeggen wegens andere verplichtingen. Walther Tesselaar nam de taak van voorzitter over. We zaten deze keer in het voorcafé want de grote zaal was al bezet, hierdoor was het wat rumoerig. De vergadering verliep weer lekker vlot, eerst hadden we het financieel verslag van de penningmeester. Geprojecteerd op de beamer zodat iedereen kon meekijken. We hadden in 2019 een negatief saldo van € 200 en dat is niet gek in een jubileumjaar. We hadden een ongelukje met de stunt afgelopen jaar. Een deukje in de eend en dat moest worden vergoed, anders hadden we zelfs een positief saldo gehad. De kascontrolecommissie was helaas niet aanwezig maar was zeer tevreden, de kascontrole gaf decharge aan de penningmeester. Na de financiën kon de schuifwand dicht en las de secretaris het uigebreide jaarverslag voor.
Lees meer

Rabobank de Clubkas Campagne

Stem op de Dorstige Biet met de Rabobank Clubkas Campagne.

Hoe werkt de Rabobank Clubkas Campagne?
Bij de Clubkas Campagne zijn er twee partijen. Enerzijds de clubs,verenigingen en stichtingen die meedoen aan de campagne en anderzijds 30.000 leden die mogen stemmen op de clubs, verenigingen/stichtingen die zij een warm hart toedragen. De Rabobank Almaar eo. stelt in 2019 een bedrag van € 225.000,- beschikbaar die de leden van Rabobank Alkmaar e.o. mogen verdelen over clubs, verenigingen en stichtingen.
Elk lid brengt 5 stemmen uit (max. 2 per club of stichting).

Wie mogen er stemmen?
Helaas kunnen alleen leden van Rabobank Alkmaar e.o. hun stem uitbrengen op De Dorstige Biet en wel van dinsdag 23 april tot dinsdag 14 mei 2019. Bent u lid van Rabobank Alkmaar e.o.? U krijgt dan op 23 april een stemkaart opgestuurd. U kunt stemmen online of bij de Rabobank.

Dus leden van Rabobank Alkmaar e.o : stem op de Dorstige Biet.

Seizoen 2019 geopend

Op vrijdag 1 februari is het seizoen geopend met de 45e jaarvergadering. Er waren 37 leden aanwezig, een matige opkomst maar we hadden heel wat afberichten van trouwe bezoekers van de jaarvergadering. Voorzitter Bert Westhoff moest helaas afzeggen wegens ziekte en ook bestuurlid lisanne Dekker kon wegens andere verplichtingen niet aanwezig zijn. Walther Tesselaar nam de taak van voorzitter over. We begonnen met een filmpje van NH nieuws op de beamer. Lees meer