Seizoen 2022 geopend, Drive Thru weer een succes

Het 48e seizoen van de Dorstige Biet is geopend. Weer niet met de jaarvergadering maar met een Drive Thru, zaadstaat. We troffen het prima met het weer, het was droog maar er was wel een venijnig windje.

Aftredend bestuurslid Lisanne Dekker had de eer om officieel de eerste doos bietenzaad te openen. En om 13.00 kwam het eerste lid aanrijden met een oldtimer David Brown tractor, hij dacht mooi op tijd maar hij was wel zijn portemonnee vergeten. Oud-voorzitter, en ervaren teler, Pé Borst was er ook vroeg bij en kwam aan met een pot vol potgrond en zo kon het eerste zaadje van hem gelijk gezaaid worden. Hij dacht ook, elke minuut is er een.

Het was weer mooi duidelijk aangegeven met het spandoek van “Zaadstraat “en er stonden nog bieten bij de oprit en een vlag. Er kwamen veel leden langs met de auto, fiets of motor. Tot 15.00 liep het mooi gestaag door. Ons nieuw erelid, Anton Hamers, kwam natuurlijk ook langs en heeft met een drone nog een kort leuk filmpje gemaakt.

Wat opviel dat er alweer veel nieuwe leden werden ingeschreven en dat is natuurlijk mooi voor het voorbestaan van de club. We kregen weer vele positieve reacties en er werd ook gezellig een praatje gemaakt door sommige leden.

Bij deze willen we de familie Borst weer bedanken voor hun gastvrijheid.

Heeft u zich nog niet ingeschreven? U kunt nog tot 1 mei zaad halen en inschrijven bij een van de bestuursleden of verkoopadressen. Kijk even bij inschrijven voor de lijst met verkoopadressen.