Nieuwsbrief september 2018

Geacht bietenlid,

Hier de laatste nieuwsbrief van dit seizoen, maar we hebben nog 5 weken voor de rooidag dus kunnen er nog een aantal kilo’s bijgroeien. De laatste loodjes zijn de zwaarste luid het spreekwoord.

Alle rooitijden zijn binnen en verwerkt, we zijn dus al bezig met de voorbereidingen voor de rooidag van 4 november. In de 3e week van oktober krijgt u een e mail ( degene die geen e mail adres hebben opgegeven per post) met de tijd door hoe laat de rooiploeg bij u langs komt om u biet te rooien. Let op dit is een indicatietijd, de rooiploeg kan gerust een kwartier eerder of later komen, het is maar net hoe vlot het loopt op de rooidag.

De feestcommissie heeft het programma al rond en de dames van de verloting beginnen met de voorbereidingen voor het 44e Bietenbal op 10 november en we kunnen u nu al beloven dat het zeker weer de moeite waard is om te komen. Mooie bietenmissen, artiesten, goede muziek en natuurlijk weer een stunt en een grote verloting met mooie prijzen. Voor de verloting zijn we natuurlijk altijd op zoek naar sponsors voor prijzen.

Wilt u of u bedrijf wat sponsoren voor de verloting?

Even een mail naar adrie-marina@hetnet.nl

Maar voordat het zover is hebben we dus nog 5 weken te gaan waarin de bieten nog wat kunnen groeien. We hebben een redelijke september maand achter de rug waarin de bieten konden bijkomen van de droogte en warmte die we hebben gehad. Zorg nog steeds voor genoeg voeding wat dan groeien ze gestaag door. En vergeet niet het water, hou de bieten nat tot de laatste dag, misschien staat u dan wel op het podium met een glimlach.

Tot slot: Denkt u nu het valt niet helemaal mee met mijn biet,
Wees gerust, bij een ander groeit het ook wel eens niet.