Nieuwsbrief april 2020

Geacht bietenlid,

Hier de 1 e nieuwsbrief van de De Dorstige Biet in 2020. De nieuwsbrief wordt alleen per e mail verstuurd en als het goed is wordt per e mail adres 1 nieuwsbrief verzonden. De nieuwsbrief krijgt u 4 of 5x per jaar in uw mailbox en staat ook op onze website. Voor de nieuwe leden is dit natuurlijk nieuw en daarom staan er altijd algemene tips in om een zo zwaar mogelijke voederbiet te telen. We willen natuurlijk ook dat onze nieuwe leden grote en zware bieten telen. Bij deze: welkom aan al onze nieuwe leden van de Dorstige Biet.


We hebben natuurlijk ook te maken met de caronacrisis maar we gaan er vanuit dat we ook dit jaar weer de wedstrijd om zwaarste biet te telen gewoon kunnen organiseren. Maar we kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken en misschien moeten we wel aanpassingen doen voor het “Bietenbal” maar dat zullen we in de loop van het jaar bekijken. Ook voor de vergaderingen van het bestuur en de rooiploegen zullen misschien in aangepaste vorm plaatsvinden maar dat bekijken we van te voren.

Heeft u zich nog niet ingeschreven als lid van de Dorstige Biet in 2020? Bij deze de herrinering dat u tot 1 mei kan inschrijven en zaad halen bij een van de bestuursleden of verkooppunten (de adressen staan onder de nieuwsbrief). In de nieuwsbrief van mei zullen we het aantal leden bekend maken.

Misschien heeft u het al gezien of gehoord maar de Dorstige Biet was weer in het het nieuws. Jurgen van de Bos van NH nieuws heeft weer wat gefilmd over de bietenclub, het staat op NH nieuws. En ook was Piet de Goede te horen op Q music en radio 5. Dus ook in 2020 alweer volop media aandacht voor de Dorstige Biet.

Dan nog even over de bieten zelf. Misschien heeft u de bieten gezaaid in een pot en wacht u op het overplannten.
Het is super mooi weer dus kan er wel over geplant worden. Ook als u de bieten ter plaatse wil zaaien kunt u dat wel doen. De grondtemperatuur wordt wat hoger, zaaien en een wel beetje vochtig houden maar dat staat allemaal op het zakje.Let wel op bij aanhoudende droogte genoeg water geven.

Tot slot: veel succes met de teelt, en dan nog de spreuk:
Bent u door de coranacrisis aan huis gekluisterd, geen hobbys en weinig te doen,
Wordt weer lid van de Dorstige Biet en misschien wordt u wel de nieuwe wereldkampioen.