Nieuwsbrief mei 2016

Geacht bietenlid,

Hier de 1e nieuwsbrief van de De Dorstige Biet.
We moeten even kijken maar we denken dat de nieuwsbrief 3 of 4 keer per jaar wordt verstuurd. De nieuwsbrief wordt alleen per e mail verstuurd en als het goed is per email adres 1 nieuwsbrief.

De inschrijving is op 1 mei gestopt en de leden zijn ingevoerd. Het aantal leden is nu 276, een stijging van 10%. De Dorstige Biet zit dus weer in de lift.
Heeft u uw biet op een andere teeltlocatie staan dan het opgegeven huisadres of teelt u een potbiet en heeft dat nog niet doorgegeven bij de inschrijving?
Wilt u dit dan doorgeven aan de secretaris per mail: adrie-marina@hetnet.nl

We zijn dus al in de maand mei en iedereen heeft zijn bieten natuurlijk al buiten staan. Hou wel het weer in de gaten want er kan natuurlijk altijd nog nachtvorst komen en daar houdt u biet niet zo van. Verder moet u natuurlijk om het vochtgehalte denken bij droge dagen want het is niet voor niets de Dorstige Biet.

Nog een aandachtspuntje: hou geiten, konijnen,schapen,cavia’s (en als u de biet in u tuin heeft staan) u robotgazonmaaier bij de bieten vandaan. Want voor dat u het weet heeft u schade en dat kan u zomaar een aantal kilo’s kosten aan het einde van het seizoen.

In de volgende nieuwsbrief meer tips, nu nog een paar aandachtspuntjes.
Op zaterdag 11 juni fietsen we weer mee met de Rabobanksponsorfietstocht en kunnen we weer € 300 verdienen voor de club. We zoeken nog een paar leden die mee willen fietsen. We starten vanuit Noord Scharwoude rond 9.30 en rond 13..00 bent u weer thuis. U kunt zich op geven bij de secretaris: adrie-marina@hetnet.nl of 0629030940

Op 14 juni is de 1e rooiploegenvergadering en worden de wijken voor de rooiploegen verdeeld. Vanaf eind juni kunt u dan de rooiploeg verwachten voor de zomercontrole om te kijken waar u bieten staan.

Tot slot: veel succes met de teelt. Geef u bieten water en mest dan groeien ze best. Maar vergeet niet: overdaad schaadt.

Download Nieuwsbrief mei 2016