Nieuwsbrief juni 2016

Geacht bietenlid,

Hier de 2e nieuwsbrief van de De Dorstige Biet.

Het definitieve ledental van de Dorstige Biet is nu 281 en dat is een stijging van 32 leden. Heeft u uw biet op een andere teeltlocatie staan dan het opgegeven huisadres of teelt u een potbiet en heeft dat nog niet doorgegeven bij de inschrijving?
U kunt dat doorgeven aan de rooiploeg.

De rooiploegenvergadering is afgelopen week geweest en de rooiploegen weten bij welke leden ze moeten rooien. U kunt dus in de komende maanden een bezoek van de rooiploeg verwachten. Die komen kijken waar de bieten staan. Dat kan in de maanden juni, juli, agustus of begin september zijn.

We zijn dus nu in de maand juni en de bieten beginnen al lekker te groeien. Blijf om het vochtgehalte denken bij droge dagen want het is niet voor niets de Dorstige Biet.
En hou u perceel natuurlijk schoon want onkruid trekt ook voeding uit de bodem en dat kan u biet juist goed gebruiken. Ook een aandachtspuntje is natuurlijk de zon, als het erg warm wordt dan vind u biet dat niet lekker.
Een gratis tip: een parasolletje boven u biet.

En we naderen alweer de vakantietijd en u bent mischien al bezig met de voorbereidingen. Zoals, wie past er op de kat of naar welk asiel breng ik mijn hond.
Maar belangrijk is natuurlijk ook: wie verzorgt de biet als u op vakantie bent? Als u een paar weken weg gaat en doet er niets aan kan dat zomaar een paar kilo gewicht schelen aan het einde van de rit. Tip: vraag een goede buur of vriend om de biet te verzorgen tijdens de vakantie.

Tot slot: de langste dag komt eraan, geef u biet daarna veel aandacht dan vliegen de kilo’s eraan.

Download nieuwsbrief juni 2016