Nieuwsbrief augustus 2016

Geacht bietenlid,

Hier de 3e nieuwsbrief van de De Dorstige Biet.

Misschien is de rooiploeg al bij u langs geweest om te kijken waar u biet staat. Zijn ze nog niet geweest? Dan kunt binnenkort een bezoek van de rooiploeg verwachten. Dat kan in de maand augustus of begin september zijn.

We zijn dus nu in de maand augustus en de bieten zijn hier en daar al pittig aan de maat. De vakanties zijn zo goed als voorbij dus u hebt weer alle tijd om de biet te verzorgen (vertroetelen). Denk de komende week wel om het vochtgehalte want ze voorspellen een aantal warme dagen, misschien wel een hittegolf. Want het is niet voor niets de Dorstige Biet.

En blijf natuurlijk om het onkruid denken want dat trekt ook voeding uit de bodem en dat kan u biet juist goed gebruiken. Ook een aandachtspuntje zijn natuurlijk de insecten, denk daarbij vooral aan de rupsen. Maar dat is nog niet alles, er zijn ook gevallen bekend van schade door mussen dus hou daar ook rekening mee. Zie hieronder een foto van schade door mussen.
En denk verder natuurlijk om mollen, konijnen, muizen en geiten enz.

Dan nog een oproep van het bestuur:
We zijn nog steeds op zoek naar iemand die wil helpen met de website. Heb je interesse of vragen neem dan contact op met Walther Tesselaar 072-5721366

Tot slot: De bieten hebben nog ruim 2 maanden te gaan, dus de eindsprint kan worden ingezet.
Nu meer inzet is met Bietenbal meer pret.

Het bestuur.

Bert Westhoff                   06 22479695
Walther Tesselaar           072 5721366
Adrie Beemsterboer        06 29030940

Download nieuwsbrief augustus 2016