Nieuwsbrief mei 2017

Geacht bietenlid,

Hier de 1e nieuwsbrief van de De Dorstige Biet in 2017.

De nieuwsbrief wordt alleen per e mail verstuurd en als het goed is per email adres 1 nieuwsbrief. De nieuwsbrief krijgt u 4x per jaar in uw mailbox en staat ook op onze vernieuwde website. Voor de nieuwe leden is dit natuurlijk nieuw en daarom staan er altijd algemene tips in om een zo zwaar mogelijke voederbiet te telen. We willen natuurlijk ook dat onze nieuwe leden zware bieten telen.


De inschrijving is gestopt en de leden zijn ingevoerd. Het aantal leden is nu 259 maar alles moet nog gecontroleerd worden dus kan het nog iets bijgesteld worden.

Hebt u uw biet op een andere teeltlocatie staan dan het opgegeven huisadres of teelt u een potbiet en heeft dat nog niet doorgegeven bij de inschrijving?
Wilt u dit dan doorgeven aan de secretaris per mail: adrie-marina@hetnet.nl

We zijn in de maand mei en iedereen heeft zijn bieten natuurlijk al buiten staan. Het weer zit nog niet echt mee een te koude april en mei heeft ook (buiten de 17e om) nog weining warmte gegeven maar daar komt nu verandering in.
Denk om het onkruid want dat pakt ook de voeding van uw bieten. Verder moet u natuurlijk om het vochtgehalte denken bij droge dagen want het is niet voor niets de Dorstige Biet. Nog een aandachtspuntje: hou geiten, konijnen,schapen,cavia’s, mollen, muizen, ratten (en als u de biet in u tuin heeft staan) u robotgazonmaaier bij de bieten vandaan. Want voor dat u het weet heeft u schade en dat kan u zomaar een aantal kilo’s kosten aan het einde van het seizoen.

In de volgende nieuwsbrief meer tips, nu nog een paar aandachtspuntjes.
Op zaterdag 10 juni fietsen we weer mee met de Rabobanksponsorfietstocht en kunnen we weer € 300 verdienen voor de club. We zoeken nog een paar leden die mee willen fietsen. We starten vanuit Noord Scharwoude rond 9.30 en rond 13..00 bent u weer thuis. U kunt zich op geven bij de secretaris: adrie-marina@hetnet.nl of 0629030940

Op 13 juni is de 1e rooiploegenvergadering en worden de wijken voor de rooiploegen verdeeld. Vanaf eind juni kunt u dan de rooiploeg verwachten voor de zomercontrole om te kijken waar u bieten staan.

Tot slot: veel succes met de teelt. Is u biet nu kleiner dan de biet van u buurman, vriend of kennis?
Denk aan de spreekwoorden: Hardlopers zijn doodlopers en Bloemen bij de finish.

Het bestuur.
Bert Westhoff            06 22479695
Walther Tesselaar     072 5721366
Adrie Beemsterboer  06 29030940

Download nieuwsbrief mei 2017