Nieuwsbrief juni 2017

Geacht bietenlid,

Hier de 2e nieuwsbrief van de De Dorstige Biet. En bij deze doen we een oproep.
We zoeken iemand die tijdens het bietenbal en de jaarvergadering foto’s wil maken voor onze website. Vindt u het leuk om het foto’s te maken en om iets voor de Dorstige Biet te doen? Meld je dan aan bij een van de bestuursleden.

Het definitieve ledental van de Dorstige Biet is nu 261 leden. Heeft u uw biet op een andere teeltlocatie staan dan het opgegeven huisadres of teelt u een potbiet en heeft dat nog niet doorgegeven bij de inschrijving? U kunt dat doorgeven aan de rooiploeg.

De rooiploegenvergadering is vorige week geweest en de rooiploegen weten bij welke leden ze moeten rooien. U kunt dus in de komende maanden een bezoek van de rooiploeg verwachten voor de zomercontrole. Ze komen dan kijken waar de bieten staan. Dat kan in de maanden juni, juli, augustus of begin september zijn.

We zijn dus nu in de maand juni en de bieten beginnen al lekker te groeien maar ze hebben een zware maand door het droge en warme weer. Blijf om het vochtgehalte denken bij droogte want het is niet voor niets de Dorstige Biet.
En hou natuurlijk u perceel schoon want onkruid trekt ook voeding uit de bodem en dat kan u biet juist goed gebruiken. Ook een aandachtspuntje is natuurlijk de zon, als het erg warm wordt dan vind u biet dat niet lekker. Vooral met de potbieten kan de schaduw worden opgezocht. Een gratis tip: een parasolletje boven u biet.

En we naderen alweer de vakantietijd en u bent misschien al bezig met de voorbereidingen. Zoals, wie past er op de kat of naar welk asiel breng ik mijn hond.
Maar belangrijk is natuurlijk ook: wie verzorgt de biet als u op vakantie bent? Als u een paar weken weg gaat en doet er niets aan kan dat zomaar een paar kilo schelen aan het einde van de rit. Tip: vraag een goede buur, familielid, of vriend om de biet te verzorgen tijdens de vakantie. Een tip voor de jeugdleden: kijk of je bij familie, buren of kennissen tijdens de vakantie de biet mag verzorgen misschien kan je er een mooi zakcentje mee verdienen.

Tot slot: Het was een droog voorjaar maar de langste dag is geweest,
Daarna regent het dan het meest.

Download nieuwsbrief juni 2017