Nieuwsbrief mei 2018

Geacht bietenlid,

Hier de 1e nieuwsbrief van de De Dorstige Biet in 2018. De nieuwsbrief wordt alleen per e mail verstuurd en als het goed is per email adres 1 nieuwsbrief. De nieuwsbrief krijgt u 4 of 5x per jaar in uw mailbox en staat ook op onze website. Voor de nieuwe leden is dit natuurlijk nieuw en daarom staan er altijd algemene tips in om een zo zwaar mogelijke voederbiet te telen. We willen natuurlijk ook dat onze nieuwe leden zware bieten telen.
De inschrijving is gestopt en de leden zijn ingevoerd. Het aantal leden is nu 285 maar alles moet nog gecontroleerd worden dus kan het nog iets bijgesteld worden. Wel een stijging t.o.v. van vorig jaar.

Heeft u uw biet op een andere teeltlocatie staan dan het opgegeven huisadres of teelt u een potbiet en heeft dat nog niet doorgegeven bij de inschrijving?
Wilt u dit dan doorgeven aan de secretaris per mail: adrie-marina@hetnet.nl

Er is dit jaar geen Rabobank Sponsorfietstocht om de kas te spekken, in plaats hiervan heeft de Rabobank de Clubkas Campagne in het leven geroepen. Hoe werkt de Rabobank Clubkas Campagne?

Bij de Clubkas Campagne zijn er twee partijen. Enerzijds de verenigingen en stichtingen die meedoen aan de campagne en anderzijds onze ruim 19.000 leden die mogen stemmen op verenigingen/stichtingen die zij een warm hart toedragen. De Rabobank stelt in 2018 een bedrag van € 150.000,- beschikbaar die de leden van Rabobank Alkmaar e.o. mogen verdelen over de clubs. Elk lid brengt 5 stemmen uit (max. 2 per club). Dit stemmen doen zij online of ze kunnen terecht bij één van de kantoren.

Wie mogen er stemmen?
Alle leden van Rabobank Alkmaar e.o. van 18 jaar en ouder (per 10 april) kunnen hun stem uitbrengen van dinsdag 8 mei tot en met maandag 28 mei 2018. Bent u lid van Rabobank Alkmaar e.o.? Dan ontvangt u een persoonlijke uitnodiging per post met unieke stemcode waarmee u via deze website uw stem kunt uitbrengen.
Dus leden van Rabobank Alkmaar e.o : stem op de Dorstige Biet

We zijn in de maand mei en iedereen heeft zijn bieten natuurlijk al buiten staan. Het is redelijk goed weer voor de bieten. Maart was veel te koud maar de natuur herstelt zich altijd, alleen zijn de berichten nu van wat kouder weer komende week. Denk om het onkruid want dat pakt ook de voeding van uw bieten. Verder moet u natuurlijk om het vochtgehalte denken bij droge dagen want het is niet voor niets de Dorstige Biet. Nog een aandachtspuntje: hou geiten, konijnen,schapen,cavia’s, mollen, muizen, slakken (en als u de biet in u tuin heeft staan) u robotgazonmaaier bij de bieten vandaan. Want voor dat u het weet heeft u schade en dat kan u zomaar een aantal kilo’s kosten aan het einde van het seizoen.

Op 12 juni is de 1e rooiploegenvergadering en worden de wijken voor de rooiploegen verdeeld. Vanaf eind juni kunt u dan de rooiploeg verwachten voor de zomercontrole om te kijken waar u bieten staan.

Tot slot: veel succes met de teelt, en dan nog de spreuk:
Bent u met de grote van uw biet nog niet zo blij,
Wees gerust de meeste kilo’s groeier er later bij.