Nieuwsbrief september 2020

Geacht bietenlid,

Hier weer een nieuwsbrief, over nieuws gesproken, er is veel nieuws. Maar eerst een paar algemene dingen. Als het goed is zijn de rooiploegen langs geweest voor de zomercontrole, de meeste rooitijden zijn binnen bij de secretaris. Als alles verwerkt is kunnen we de labels etc. klaarmaken voor de rooidag. We hebben nog bestuursvergadering voor de rooiploegenvergadering waar we dan alles uit delen aan de rooiploegen en alle puntjes weer op de i zetten. Foto’s van de zomercontrole staan op FB en ook op de website, kijk er eens naar.

Ook dit jaar hebben we ons weer ingeschreven voor de Rabo Clubsupport. U kunt, als u lid bent van de Rabobank, weer stemmen op de Dorstige Biet. U krijgt een code van de bank waarmee u kunt stemmen. Stemmen kan vanaf 5 t/m 25 oktober. Vraag ook eens aan andere familieleden of vrienden of ze ook niet op de Dorstige Biet willen stemmen, alvast bedankt.

We hebben nog 6 weken te gaan voordat de bieten worden gerooid, dus kunnen ze nog 6 weken groeien. De maand september werkt lekker mee een mooi nazomertje. Maar denk erom blijf water geven als het droog blijft. De berichten zijn nu dat het vanaf woensdag wisselvalliger wordt, dan weer een handje kunstmest erbij en er groeit zo weer een kilo bij.

Op de rooidag zullen we de coronamaatregelen zo veel mogelijk in acht nemen.

Nu het belangrijkste en vervelende nieuws: in verband met het coronavirus kunnen we helaas geen groot bietenbal organiseren. Zoals het er nu uitziet gaan we een klein bietenbal houden met alleen prijswinnaars. De prijswinnaars worden in de week voor het bietenbal uitgenodigd en we hopen natuurlijk dat die dan wel komen. We zijn van plan om het bietenbal uit te zenden via een livestream zodat iedereen het thuis kan volgen via internet. We zijn daar nog mee bezig en we houden jullie op de hoogte. Als service zorgen we er ook voor dat op elk adres één uitslagenboekje wordt bezorgd. De prijswinnaars kunnen een boekje meenemen met het bietenbal. Natuurlijk komt het boekje ook op de website en FB te staan en daar kunt u altijd nog een boekje extra printen.

We volgen natuurlijk nauwlettend de ontwikkelingen op coronagebied en we moeten wel kijken want er op het moment van het bietenbal allemaal mag. We vinden het als bestuur allemaal erg vervelend, maar het is nu eenmaal niet anders en we hopen dat jullie hier begrip voor hebben.

Tot slot: Blijf u bieten vertroetelen en verwennen tot de laatste dag,
misschien dat u dan wel op het bietenbal komen mag.