Nieuwsbrief oktober 2020

Geacht bietenlid,

Hier de laatste nieuwsbrief van dit seizoen, maar we hebben nog 2 weken tot de rooidag dus kunnen er nog een aantal kilo’s bijgroeien. De laatste loodjes zijn de zwaarste luid het spreekwoord. Aan water geen gebrek meer, het is nu eigenlijk wel nat genoeg. Het zou mooi zijn als de temperatuur weer een paar graadjes omhoog gaat dan groeit het nog even beter.
Hier en daar begint het blad al wat bruin te worden, maar als u ze nog goed groen heeft staan kunnen er nog wel een paar kilootjes bijgroeien.


Op zondag 1 november wordt uw biet gerooid.

Volgende week krijgt u een mail (degene die geen e mailadres hebben opgegeven per post) met de tijd door hoe laat de rooiploeg bij u langskomt om u biet te rooien. Let op dit is een indicatietijd, de rooiploeg kan gerust een kwartier eerder of later komen, het is maar net hoe vlot het loopt op de rooidag. We zullen op de rooidag de coronamaatregelen in acht nemen, u kunt gerust bij het rooien aanwezig zijn maar hou voldoende afstand.

Heeft u al gestemd voor de Rabo Clubsupport? U kunt, als u lid bent van de Rabobank Alkmaar, weer stemmen op de Dorstige Biet. Stemmen kan vanaf 5 t/m 25 oktober. Vraag ook eens aan andere familieleden of vrienden of ze ook niet op de Dorstige Biet willen stemmen, alvast bedankt.

De vorige nieuwsbrief hebben we het al vermeld, er is geen bietenbal dit jaar. We waren van plan alleen de prijswinnaars uit te nodigen maar helaas kan dit ook geen doorgaan vinden.
Natuurlijk willen we alle prijswinnaars wel in het zonnetje zetten en dat willen we gaan doen op zaterdagmiddag 7 november. We willen dan de prijswinnaars in kleine groepjes uitnodigen.
We moeten dit nog verder uitwerken maar in ieder geval worden er foto’s van gemaakt en waarschijnlijk ook een filmpje. De prijswinnaars worden hiervoor uitgenodigd (als we een telefoonnummer kunnen achterhalen bellen we, anders via de mail) met een tijd wanneer we ze verwachten. Het is natuurlijk erg jammer dat het zo moet en dat we geen groot bietenbal kunnen organiseren maar het is nu eenmaal niet anders en we hopen dat u hier begrip voor heeft.

Nog even een tip: denk ook al aan het bietenperceel voor volgend jaar. Kijk eens als u wat oude koe of paardenmest kan begaan en werk dat al in u perceel voor het volgende seizoen.
Dan hebt u alvast een goede start in het nieuwe jaar.

Tot slot: Helaas geen Bietenbal dit jaar, maar we krijgen wel weer een nieuwe kampioen, alleen krijgt hij van de bietenmissen geen zoen.