Nieuwsbrief september 2022

Geacht bietenlid,

Als het goed is zijn de rooiploegen langs geweest voor de zomercontrole, er zijn al rooitijden binnen bij de secretaris. Voor de rooiploegen die dit nog moeten inleveren, het is bijna 10 september. Als alles verwerkt is kunnen we de labels etc. klaarmaken voor de rooidag. Er staan foto’s van de zomercontrole staan op FB , kijk er eens naar.

Ook dit jaar hebben we ons weer ingeschreven voor de Rabo Clubsupport. U kunt, als u lid bent van de Rabobank Alkmaar eo., weer stemmen op de Dorstige Biet. Stemmen kan vanaf 5 t/m 26 september. Vraag ook eens aan andere familieleden of vrienden of ze ook niet op de Dorstige Biet willen stemmen, alvast bedankt.

Wat een droge en warme augustus hebben we gehad maar gelukkig hebben we wat water gehad en is het wat afgekoeld. Je kunt zien dat de bieten lekker zijn opgefrist maar ze hebben hier en daar wel flink te lijden gehad. De berichten zijn nu dat het na het weekend weer droger wordt en de temperatuur blijft goed dus kunnen ze nog weer lekker doorgroeien. We hebben nog 7 weken tot de rooidag van 30 oktober.

De vakantie zijn over het gewone leven is weer begonnen dus kunt u ook weer alle aandacht aan u bieten geven. Nog even een handje kunstmest voor de regen en dan kunnen ze er weer een tijdje tegen. Let wel op als het weer een langere tijd droog blijft dat u wel weer water geeft. Het blijven tenslotte Dorstige Bieten.

Bij deze vragen we u ook om even na te denken over de verloting op het bietenbal. Misschien wilt u wel wat sponsoren voor de verloting. U naam komt dan op de achterkant van het uitslagenboekje te staan en op het bietenbal vertoond op de beamer. Heeft u interesse om wat te sponsoren? Even een mailtje naar adrie-marina@hetnet.nl.

Tot slot:
Stem bij op de Dorstige Biet bij de Rabobank Alkmaar,
hopelijk halen we heel wat geld bij elkaar.