Nieuwsbrief september 2024

Geacht bietenlid,

Als het goed is er een rooiploeg bij u langs geweest voor de zomercontrole, er zijn al rooiploegen die hun rooischema hebben gestuurd naar de secretaris. Maar het kan ook nog zo zijn dat er nog een rooiploeg bij u langs moet komen. Voor de rooiploegen die de rooitijden nog moeten inleveren, graag voor 10 september. Als alle rooitijden zijn ingevoerd is kunnen we de labels etc. op tijd klaarmaken voor de rooidag.

We sturen de nieuwsbrief van september al snel want we willen u er weer op attenderen dat we ook dit jaar weer mee doen met de: Rabo Club Support. Vooral willen we ook aan al onze nieuwe leden vragen om op de Dorstige Biet te stemmen. U kunt, als u lid bent van de Rabobank Alkmaar eo. weer stemmen op de Dorstige Biet. Stemmen kan vanaf 2 t/m 24 september. Vraag ook eens aan andere familieleden of vrienden of ze ook niet op de Dorstige Biet willen stemmen. Bent u nog geen lid van de Rabobank? Dit kan u heel makkelijk worden, kijk op de website of op de app van de Rabobank, wordt lid en stem op de Dorstige Biet. We hopen dat er veel leden gaan stemmen op de Dorstige Biet, zo kunnen we het lidmaatschap hetzelfde houden en hopelijk wat extra’s binnen halen voor ons jubileumjaar. Dus breng een stem uit op de Dorstige Biet.

Augustus was anders dan vorig jaar, droger en warmer. Voor de vakantiegangers natuurlijk ideaal maar hopelijk voor u heeft er iemand op de bieten gepast en water gegeven.
Als dit niet is gebeurd keek u misschien wel naar een paar slappe bieten toen u thuiskwam. We kunnen het niet genoeg herhalen, het blijven Dorstige Bieten. Er zijn nog steeds leden die denken
dat de naam de Dorstige Biet slaat op het innemen van alcohol van de leden van de Dorstige Biet maar het is toch echt zo dat de voederbieten veel water nodig hebben.
En natuurlijk niet te vergeten een handje kunstmest op zijn tijd. De berichten waren dat er wat regen zou vallen maar het veranderd met het uur. Als er wel wat regen valt even van te voren een handje kunstmest erbij. En als de berichten uitkomen en het warm en droog blijft vergeet dan niet om weer wat water te geven. Want al eerder gezegd; het blijven tenslotte Dorstige Bieten.
Wat opviel met de zomercontrole van onze rooiploeg is dat de tips van de nieuwsbrieven toch wel opgevolgd worden. Hier en daar zagen we kunstmest bij de bieten, mooie onkruid vrije percelen en percelen met bordjes van wie de bieten waren. Wat ook opviel dat er veel opa’s zijn die de bieten verzorgen. Misschien een tip voor volgend jaar om opa ook een lidmaatschap van de Dorstige Biet te geven.

Tot slot:
Stem op de Dorstige Biet bij de Rabobank Alkmaar en omstreken,
het kan vanaf a.s. maandag maar doe het wel binnen een paar weken.