Arjen Hamers “Wereldkampioen” 2020

Het jaarlijkse bietenbal kon dit jaar door corona helaas niet doorgaan en onze andere ideeën werden door de steeds weer aangescherpte coronaregels achterhaald.
Uiteindelijk hebben we besloten om met 3 ploegen van 2 bestuursleden op pad te gaan en de prijswinnaars langs te gaan en de prijzen te bezorgen. We werden enthousiast ontvangen en sommige waren zeer verrast dat ze een prijs hadden gewonnen.

De winnaar die zich een jaar kampioen mag noemen van de Dorstige Biet is Arjen Hamers uit Schagen. Arjen heeft een biet geteeld met een gewicht van 51.800 kg. Het is voor Arjen de 2e keer dat hij op de hoogste trede mocht staan en het Wilhelmus voor hem werd afgespeeld. De voorzitter had een speaker mee en via de telefoon kon hij toch naar het Wilhelmus luisteren. Arjen miste wel de bietenmissen maar ja, het is niet anders.

Arjen Hamers Wereldkampioen 2020

Op de 2e plaats Adrie Beemsterboer uit Waarland en op de 3e plek de winnaar van vorig jaar Theo Beemsterboer. Roy Smit is weer de kampioen bij de jeugd voor zijn broer Nick Smit en op de 3e plek eindigde Sam Schoorl uit Hoogwoud. Bij de dames was de overwinning voor Afra Koning uit Hoogwoud, voor Marina Beemsterboer uit Waarland en Ina Schotten uit Tuitjenhorn.

De pot competitie werd weer een overwinning voor Nel Zwanenburg uit Oudesluis met op de 2e plaats Jos Blankendaal uit Waarland en 3e werden de zusjes Femke en Lieke Zuurbier uit Heerhugowaard.

Jan van Woerkom is de winnaar van de Simon Kroone prijs (prijs voor de gemiddelde biet) Hij was met een gewicht van 11.863 het dichts bij het gewicht van de gemiddelde biet. 11.831 Hans Wijgmans uit Obdam werd 46e dit jaar en omdat de Dorstige Biet dit jaar 46 jaar bestaat krijgt hij een taart met logo. Verder zijn er nog prijzen voor de rayonkampioen, lees alles rustig na in het uitslagenboekje.

We gaan ons best doen om zo snel mogelijk de boekjes te bezorgen.
Jurgen van de Bos van NH-nieuws heeft wat gefilmd en hopelijk staat dat vanavond al online.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/275839/geen-bietenbal-wel-een-wereldkampioen-arjen-hamers-teelt-voederbiet-van-52-kilo

Bij dezen willen we iedereen nogmaals bedanken die De Dorstige Biet weer hebben geholpen afgelopen jaar. Tot 5 februari 2021 op de jaarvergadering. (onder voorbehoud i.v.m. corona)

Adrie Beemsterboer 2e plaats
Theo Beemsterboer 3e plaats
Anton Hamers 4e plaats
Peter Smit 5e plaats
Ab Klaver 7e plaats
Gerben Plak 10e plaats
Afra Koning 1e plaats Dames
Marina Beemsterboer 2e plaats Dames
Ina Schotten 3e plaats Dames
Nel Zwanenburg 1e Potcompetitie Jack Zwanenburg 9e plaats
os Blankendaal 2e plaats Pot competitie
Femke en Lieke Zuurbier 3e plaats Pot competitie
Roy Smit 1e plaats Jeugd, 6e plaats algemeen
Nick Smit 2e plaats Jeugd, 8e plaats algemeen
Sam Schoorl 3e plaats jeugd
Davy en Jordy Borst 4e en 6e plaats Jeugd
Familie Smit met hun prijzen
Ruud Dekker Rayon 6
Arie Louter Rayon 1
Frank Reus Rayon 4