Nieuwsbrief april 2023

Geacht bietenlid,

Heeft u zich nog niet ingeschreven als lid van de Dorstige Biet in 2023? Bij deze de herinnering dat u tot 1 mei kan inschrijven en zaad halen bij een van de bestuursleden of verkooppunten. (zie de website)

In de nieuwsbrief van mei zullen we het aantal leden bekend maken.

Het weer zit nog niet mee voor de Dorstige Bietentelers. Het blijft te koud en zeker te nat. Leek het vorige week wat droger te worden met een paar dagen een echte bonendroger, verpeste het weekend en dan vooral zondagavond/nacht het weer. Het is nu weer te nat om te zaaien en degene die de bieten al buiten hebben staan zullen zeker met angst en beven kijken naar de vooruitzichten van de komende dagen. Het wordt alleen maar weer kouder en zelfs kans op nachtvorst. Dus kijk uit de kans op schieters wordt al groter. Het spreekwoord luidt dan ook: ‘hardlopers zijn doodlopers’. De vroege telers zullen echter antwoorden met: ‘de eerste klap is een daalder waard’. Laten we het er maar op houden dat de waarheid in het midden ligt.

Dus heeft u nog niet gezaaid of nog geen zaad gehaald? Het kan nog makkelijk en na Koningsdag lijkt het weer wat warmer te worden. Misschien is het dan beter om de bieten naar buiten te verplaatsen.

Tot slot: veel succes met de teelt, en dan nog de spreuk:
Heeft u nog niet gezaaid, laat het zaad dan nog maar in het zakje,
Geniet dan eerst maar van Koningsdag met een oranje gebakje.