Nieuwsbrief juli 2022

Geacht bietenlid,
Hier weer een nieuwsbrief van de Dorstige Biet. Misschien is er al een rooiploeg bij u langs geweest om te kijken waar u biet staat. Zijn ze nog niet geweest? Dan kunt binnenkort een bezoek van de rooiploeg verwachten, maar dat kan ook nog in de maand augustus of begin september.
Als er foto’s binnen komen van de rooiploegen zullen we die zo snel mogelijk op de website en FB zetten. Zo kunt u kijken hoe het er bij een ander uitziet.

Bij deze nog een keer een oproep aan de rooiploegen heeft u foto’s van de zomercontrole, stuur ze a.u.b. door naar Lisanne Dekker.

Wat een warmte de afgelopen dagen, hopelijk hebben u bieten niet te veel last gehad van de warmte. Het is een heel anders dan vorig jaar. Toen was het te koud en te nat en nu is het heel warm en droog en moet er veel meer water worden gegeven. Maar op dit moment, bij van het schrijven van de nieuwsbrief, regent het gestaag en kunnen de bieten even lekker opfrissen. Als u nu een handje kunstmest bij de bieten heeft gegooid dan kan het mooi inregenen. De weersvoorspellingen zijn dat het weer warm wordt dus blijf attent en ik heb het al vaker gezegd een parasol boven de bieten doet echt wonderen bij heel erg warm weer.

Een aandachtspuntje blijft natuurlijk altijd de vijanden van de biet. Slakken, luizen, mollen die onder de bieten doorkruipen en kijk of het ongedierte niet aan u biet begint te knagen. Denk dan vooral aan muizen en ratten. Dus hebt u een kat of hond? Laat ze regelmatig bij u bieten lopen en misschien vangen ze wel wat.

We zitten nu in de vakantietijd en de vaste lezers van de nieuwsbrief weten het al maar voor de nieuwe leden is het wel een aandachtspuntje. Misschien blijft u wel thuis en gaat u niet op vakantie, dan heeft u wel meer tijd en aandacht voor de bieten. Als u wel op vakantie gaat vraag dan aan iemand om u bietenperceel bij te houden. Want bieten hebben geen vakantie, die groeien 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Tot slot:
Moeder de vrouw houdt van warmte en zit lekker in de zon,
haar man, die bieten teelt, denkt aan zijn bieten en spoed zich naar de regenton.