Nieuwsbrief oktober 2023

Geacht bietenlid,

We hebben nog 3 weken tot de rooidag dus kunnen er nog een aantal kilo’s bijgroeien. Na een lange droge en warme periode in september viel er in een week veel water zodat het wel weer nat genoeg was. Maar de temperatuur is nog goed en we hebben nog geen koude nachten gehad en wel hoge dagtemperaturen, dus het is nog groeizaam weer. Hier en daar begint het blad al wat bruin te worden, maar als u ze nog goed groen heeft staan kan er nog wat gewicht bijgroeien. Het gaat tenslotte om de zwaarste biet en niet om de grootste.

Op zondag 29 oktober wordt uw biet gerooid.

Volgend weekend krijgt u een mail (degene die geen e mailadres hebben opgegeven per post) met de tijd door hoe laat de rooiploeg bij u langskomt om u biet te rooien.  Let op dit is een indicatietijd, de rooiploeg kan gerust een kwartier eerder of later komen, het is maar net hoe vlot het loopt op de rooidag en dat hangt natuurlijk van het weer af. Met mooi droog weer loopt alles vlotter en laten we hopen voor de rooiploegen dat we een droge mooie dag krijgen.

Als u een week voor de rooidag echter nog geen rooitijd heeft gekregen neem dan even contact op via de mail; adrie-marina@hetnet.nl. Misschien is er dan wat misgegaan met het verzenden van de mail maar dan kunnen we u nog op tijd de rooitijd doorgeven.

Als u geen biet heeft staan krijgt u evengoed bericht want de uitnodiging voor het bietenbal zit erbij en als lid wordt u daarvoor natuurlijk wel uitgenodigd.

Voor het bestuur komen er drukke tijden aan met de reguliere vergaderingen, de  2e rooiploegenvergadering, de rooidag en het bietenbal. Maar we hebben natuurlijk een fantastische groep met vrijwilligers die ons allemaal weer gaan helpen om alles weer goed te laten verlopen.

Bietenbal Menig lid kijkt natuurlijk al uit naar het hoogtepunt van het bietenjaar: het Bietenbal op 4 november. Op het Bietenbal hebben we natuurlijk weer een grote verloting en hiervoor proberen we de prijzen zoveel mogelijk gesponsord te krijgen. Nu hebben we alweer toezeggingen van trouwe sponsors maar er kan nog altijd wat bij. Dus als u ook iets wilt sponsoren voor de verloting, even een mail naar: adrie-marina@hetnet.nl. Alvast bedankt.

Nog even een tip: denk ook al aan het bietenperceel voor volgend jaar. Kijk eens als u wat oude koe of paardenmest kan begaan en werk dat al in u perceel voor het volgende seizoen.
Dan hebt u alvast een goede start in het nieuwe jaar.

Tot slot: Op 29 oktober is de rooidag van de Dorstige Biet,
altijd een spannende dag dus vergeet het niet.