Nieuwsbrief september 2023

Geacht bietenlid,

Als het goed is er een rooiploeg bij u langs geweest voor de zomercontrole, er zijn al rooiploegen die hun rooischema hebben gestuurd naar de secretaris. Voor de rooiploegen die
dit nog moeten inleveren, graag voor 10 september. Als alles verwerkt is kunnen we de labels etc. op tijd klaarmaken voor de rooidag.

We sturen de nieuwsbrief van september al snel want we willen u er weer op attenderen dat we ook dit jaar weer mee doen met de; Rabo Clubsupport. U kunt, als u lid bent van de Rabobank Alkmaar eo., weer stemmen op de Dorstige Biet. Stemmen kan vanaf 4 t/m 26 september. Vraag ook eens aan andere familieleden of vrienden of ze ook niet op de Dorstige Biet willen stemmen. Bent u nog geen lid van de Rabobank ? Dit kan u heel makkelijk worden, kijk op de website of op de app van de Rabobank, wordt lid en stem op de Dorstige Biet. We hopen dat er veel leden gaan stemmen op de Dorstige Biet, zo kunnen we het lidmaatschap hetzelfde houden en hopelijk wat extra’s sparen voor volgend jaar want dan bestaat de Dorstige Biet 50 jaar.
Dus breng een stem uit op de Dorstige Biet.

We hadden een heel andere augustus dan vorig jaar, koeler en flink natter. Voor de vakantiegangers natuurlijk niet ideaal maar het voordeel was wel dat dat u de bieten geen water hoefde te geven. Je kunt zien dat de bieten lekker zijn opgefrist en ze staan er hier en daar best bij. De berichten zijn nu dat het na het weekend droger en veel warmer wordt dus hou het wel in de gaten, bij te warm weer een parasol boven de biet is dan geen overbodige luxe. En als de berichten uitkomen en het warm en droog blijft met oostenwind vergeet dan niet om weer wat water te geven. Want al eerder gezegd; het blijven tenslotte Dorstige Bieten.

In september komt het bestuur weer bij elkaar en gaan we alles doorspreken. We krijgen in oktober een rooiploegenvergadering, de rooidag en natuurlijk het bietenbal op 4 november.
Bij deze vragen we u ook om even na te denken over de verloting op het bietenbal. Misschien wilt u wel wat sponsoren voor de verloting. Uw naam komt dan op de achterkant van het
uitslagenboekje te staan en op het bietenbal vertoond op de beamer. Heeft u interesse om wat te sponsoren? Even een mailtje naar adrie-marina@hetnet.nl.

Tot slot:
Stem op de Dorstige Biet bij de Rabobank Alkmaar en omstreken,
het kan vanaf a.s. maandag maar doe het wel binnen een paar weken.