Mariëtte van den Berg “Wereldkampioen” 2023

We kunnen terugkijken op een zeer goed verlopen bietenbal. Het was al vroeg druk en de stoelen waren al heel gauw bezet, er waren nog wel statafels en daar werden nog snel wat krukken bijgezet en helaas moesten er wel een aantal staan. Doordat het erg druk en vol was was het ook rumoeriger als anders, onze excuses hiervoor. Als artiest hadden we Marcel Overeem, die de zaal vermaakte als cowboy Sjaak en Harry Hartstocht. En we hadden weer een grote verloting en we danken nogmaals de sponsors hiervan.

De winnaar die zich een jaar kampioen mag noemen van de Dorstige Biet is Mariëtte van den Berg uit ‘t Zand met een biet van 44.300 kg. Opvallend is dat Mariëtte voor het eerst meedoet en gelijk dan rayonkampioen, zwaarste dame en de zwaarste biet, bijzonder knap. 2e werd Frank Bakker uit Obdam met een biet van 43.400 kg. Op de 3e plaats Adrie Beemsterboer uit Waarland met een biet van 40.700 kg. Opvallend is dat dit jaar de top 10 heel divers is met maar liefst 7 van de 8 rayonkampioenen erin. Lees meer

Remco de Veer “Wereldkampioen” 2022

We kunnen terugkijken op een zeer goed verlopen bietenbal. Bij binnenkomst was er een optreden van de ‘Banjoman’ die op zijn paard gezellige muziek maakte. Als artiest hadden we Robin Matrix die de zaal versteld liet staan met zijn goochelkunsten. En we hadden weer een grote verloting en we danken nogmaals de sponsors hiervan.

De winnaar die zich een jaar kampioen mag noemen van de Dorstige Biet is Remco de Veer uit Winkel met een biet van 47.050 kg bleef hij, de winnaar van vorig jaar, Theo Beemsterboer uit Waarland voor die 2e werd. Op de 3e Klaas van der Oord uit Oude Niedorp.  Opvallend is dat er dit jaar in de top 10 veel nieuwe gezichten staan.

Lees meer

Theo Beemsterboer “Wereldkampioen” 2021

Het Bietenbal kon dit jaar gelukkig weer doorgaan maar we hadden op het laatste moment toch afzeggingen of er waren mensen het laatste moment niet op komen dagen. Een verkoudheid of toch bang voor corona was hier de oorzaak van en dat is begrijpelijk. Het Bietenbal is zeer goed verlopen met als artiest goochelaar, illusionist en ballonkunstenaar Evert van Asselt die vooraf de aanwezigen al vermaakte met zijn ballonnen. We hadden weer een grote verloting en we danken nogmaals de sponsors hiervan.

Lees meer

Arjen Hamers “Wereldkampioen” 2020

Het jaarlijkse bietenbal kon dit jaar door corona helaas niet doorgaan en onze andere ideeën werden door de steeds weer aangescherpte coronaregels achterhaald.
Uiteindelijk hebben we besloten om met 3 ploegen van 2 bestuursleden op pad te gaan en de prijswinnaars langs te gaan en de prijzen te bezorgen. We werden enthousiast ontvangen en sommige waren zeer verrast dat ze een prijs hadden gewonnen.

Lees meer

Theo Beemsterboer “Wereldkampioen” 2019

Het jaarlijkse bietenbal is weer uitstekend en zeer gezellig verlopen, voor aanvang hadden we bij de deur Henk de uitsmijter die de gasten welkom heette en een paar vragen stelde. Vervolgens kregen de leden gratis koffie met een minigebakje i.v.m. het 45 jarig bestaan. De artiest Bep lachebek zorgde voor een hilarisch optreden waarbij enkele bietenleden werden verzocht om op het podium te komen en mee te doen. Ook trad er een koortje op met het lied “Het zal je biet maar wezen”
En ook dit jaar hadden we weer een grote verloting en we danken nogmaals de sponsors hiervan.

Lees meer