Nieuwsbrief mei 2023

Geacht bietenlid,

Hier een nieuwsbrief van De Dorstige Biet, wat later dan u gewend bent maar dat komt door de drukte bij de secretaris. De inschrijving is gesloten en de leden zijn ingevoerd. Het aantal leden, inclusief ereleden en sponsors, 408 en dat zijn 52 meer dan vorig jaar. Een spectaculaire stijging kunnen we dit wel noemen. En dat betekent dus dat we heel veel nieuwe leden hebben. We heten al onze nieuwe leden van harte welkom bij de club. Via een nieuwsbrief houden we jullie maandelijks op de hoogte. Hierin staat wat algemene informatie en we zullen jullie wat tips geven om een zo zwaar mogelijke voederbiet te telen maar ook bestaande leden kunnen ook voordeel halen uit de tips.

Bij deze willen we weer iedereen hartelijk bedanken die heeft geholpen met het verkopen van het bietenzaad.

Lees meer

Nieuwsbrief april 2023

Geacht bietenlid,

Heeft u zich nog niet ingeschreven als lid van de Dorstige Biet in 2023? Bij deze de herinnering dat u tot 1 mei kan inschrijven en zaad halen bij een van de bestuursleden of verkooppunten. (zie de website)

In de nieuwsbrief van mei zullen we het aantal leden bekend maken.
Lees meer

Nieuwsbrief oktober 2022

Geacht bietenlid,

Hier weer een nieuwsbrief van de Dorstige Biet. We hebben nog 3 weken tot de rooidag dus kunnen er nog een aantal kilo’s bijgroeien. De laatste loodjes zijn de zwaarste luid hetspreekwoord. Aan water geen gebrek meer, het is nu eigenlijk wel nat genoeg. Na een droge september viel er in een week veel water zodat het wel weer nat genoeg is. Maar de temperatuur is nog goed en we hebben nog geen echte koude nachten gehad dus het is nog groeizaam weer. Hier en daar begint het blad al wat bruin te worden, maar als u ze nog goed groen heeft staan kan er nog wat gewicht bijgroeien. Het gaat tenslotte om de zwaarste biet en niet om de grootste.

Op zondag 30 oktober wordt uw biet gerooid. Lees meer

Nieuwsbrief september 2022

Geacht bietenlid,

Als het goed is zijn de rooiploegen langs geweest voor de zomercontrole, er zijn al rooitijden binnen bij de secretaris. Voor de rooiploegen die dit nog moeten inleveren, het is bijna 10 september. Als alles verwerkt is kunnen we de labels etc. klaarmaken voor de rooidag. Er staan foto’s van de zomercontrole staan op FB , kijk er eens naar.

Ook dit jaar hebben we ons weer ingeschreven voor de Rabo Clubsupport. U kunt, als u lid bent van de Rabobank Alkmaar eo., weer stemmen op de Dorstige Biet. Stemmen kan vanaf 5 t/m 26 september. Vraag ook eens aan andere familieleden of vrienden of ze ook niet op de Dorstige Biet willen stemmen, alvast bedankt.

Lees meer

Nieuwsbrief augustus 2022

Geacht bietenlid,

Hier de nieuwsbrief van augustus met natuurlijk tips voor de bieten bij dit warme weer. Op de vorige nieuwsbrief stond per abuis augustus maar dat moest natuurlijk juli zijn.
We hebben goed nieuws want we hebben er een bestuurslid bij. Niels Bleeker uit Sint Maarten had zich een tijdje geleden al aangemeld en de voorzitter en secretaris hebben laatst een gesprek met Niels gehad en hij was gelijk enthousiast. Niels gaat eerst kijken hoe alles loopt maar zal ook zeker met ideeën komen zijn handen uit de mouwen steken. Bij deze: Niels welkom in het bestuur van de Dorstige Biet.

Lees meer

Nieuwsbrief juli 2022

Geacht bietenlid,
Hier weer een nieuwsbrief van de Dorstige Biet. Misschien is er al een rooiploeg bij u langs geweest om te kijken waar u biet staat. Zijn ze nog niet geweest? Dan kunt binnenkort een bezoek van de rooiploeg verwachten, maar dat kan ook nog in de maand augustus of begin september.
Als er foto’s binnen komen van de rooiploegen zullen we die zo snel mogelijk op de website en FB zetten. Zo kunt u kijken hoe het er bij een ander uitziet. Lees meer

Nieuwsbrief mei 2022

Geacht bietenlid,

Hier weer een nieuwsbrief van De Dorstige Biet, wat later dan u gewend bent maar dat komt door de drukte bij de secretaris. De inschrijving is gesloten en de leden zijn ingevoerd. Het aantal leden, inclusief ereleden en sponsors, is nu 355, en dat is er 1 minder dan vorig jaar. We heten al onze nieuwe van harte welkom bij de club. We zullen jullie wat tips geven om een zo zwaar mogelijke voederbiet te telen en ook bestaande leden kunnen ook weer voordeel halen uit de tips.

Bij deze willen we weer iedereen bedanken die heeft geholpen met het verkopen van het bietenzaad.

Lees meer

Nieuwsbrief april 2022

Geacht bietenlid,

Hier weer een nieuwsbrief van de De Dorstige Biet, de nieuwsbrief wordt alleen per e mail verstuurd en als het goed is wordt per e mail adres 1 nieuwsbrief verzonden. De nieuwsbrief krijgt u elke maand toegezonden en staat ook op onze website. Voor de nieuwe leden is dit natuurlijk nieuw en daarom staan er altijd algemene tips in om een zo zwaar mogelijke voederbiet te telen. We willen natuurlijk ook dat onze nieuwe leden grote en zware bieten telen.

Bij deze: welkom aan al onze nieuwe leden van de Dorstige Biet.

Lees meer

Nieuwsbrief februari 2022

Geacht bietenlid,

Het seizoen is geopend met de drive thru op 30 januari en dat was weer een succes. De eerste doos bietenzaad werd geopend door aftredend bestuurslid Lisanne Dekker. We komen later nog even terug op het afscheid van Lisanne. We hebben een nieuw bestuurslid gevonden maar die gaat eerst een vergadering bijwonen om te kijken of het wat voor hem is. Dan zullen we ook de naam bekend maken. Er staat een verslagje van de drive thru op de website met foto’s en een filmpje op de website: de dorstigebiet.nl. Zeker de moeite waard om even naar te kijken.

Misschien denkt u we krijgen alweer vroeg een nieuwsbrief maar vorige week met de drive thru kwamen er vragen hoe je het met het opkweken van de biet in een potje moet doen. Natuurlijk willen we dat al onze leden grote en zware bieten gaan telen dus bij deze een paar tips. En vooral nieuwe leden kunnen hun voordeel hiermee doen. Lees meer

Nieuwsbrief januari 2022

Geacht bietenlid,

We hebben van de week de eerste bestuursvergadering gehad en we kwamen tot de conclusie dat we i.v.m. corona helaas de 48e jaarvergadering niet kunnen organiseren. Dit vinden we heel erg vervelend maar er zit niets anders op. We willen u natuurlijk wel goed op de hoogte houden over het wel en wee van de Dorstige Biet en binnen 2 weken ontvangt u via de mail het jaarverslag van 2021 en info over de financiën. De kascontrole moet nog gedaan worden.
Deze bestuursvergadering was de laatste van Lisanne Dekker, zij is aftredend en niet meer herkiesbaar. We zullen later dit jaar, hopelijk met bietenbal, nog gepast afscheid nemen van Lisanne. Gelukkig blijft Lisanne wel in de rooiploeg en wil ze altijd nog meehelpen. We hebben een aspirant lid en die gaat even kijken of het wat voor hem is en dan horen jullie wie dat is.

U denkt nu misschien hoe kom ik dan aan bietenzaad als er geen jaarvergadering is waar ik me kan inschrijven. Nou daar hebben we het volgende weer voor bedacht:

Op zondag 30 januari houden we weer een Drive Thru van 13.00 tot 15.00 op de:
Groenedijk 4 1704 DE Heerhugowaard. Lees meer