Nieuwsbrief augustus 2021

Geacht bietenlid,

Hier weer een nieuwsbrief van de Dorstige Biet, door drukte iets later dan u gewend bent en daarom geen is de nieuwsbrief van juli vervallen.
Misschien is er al een rooiploeg bij u langs geweest om te kijken waar u biet staat. Zijn ze nog niet geweest? Dan kunt zeer binnenkort een bezoek van de rooiploeg verwachten. Dat kan ook nog in de maand augustus of begin september.
Als er foto’s binnen komen van de rooiploegen zullen we die zo snel mogelijk op de website en FB zetten. Zo kunt u kijken hoe het er bij een ander uitziet.

Lees meer

Nieuwsbrief juni 2021

Geacht bietenlid,

Door de coronaperikelen hebben we de rooiploegenvergadering van juni niet door laten gaan. Alle rooiploegen hebben de lijsten toegestuurd gekregen met instructies voor de zomercontrole. Dus de rooiploeg kunt u staks zo maar eens op bezoek krijgen om te kijken waar de bieten staan. Maar het kan ook best zijn dat de rooiploeg pas in augustus of begin september bij u langs komt maar ze komen zeker. Let wel op de maat van de potten voor de potcompetitie, de pot mag niet groter zijn dat 60x60x60 cm (buitenmaats), op een verharde ondergrond staan en verplaatsbaar zijn. Als de pot groter is wordt het als een gewone biet beoordeeld en doet deze niet mee voor de potcompetitie.
Hebt u uw biet op een andere teeltlocatie staan dan het opgegeven huisadres of teelt u een potbiet en heeft dat nog niet doorgegeven bij de inschrijving? U kunt dat doorgeven aan de rooiploeg.

Lees meer

Nieuwsbrief mei 2021

Geacht bietenlid,

Hier de 2e nieuwsbrief van De Dorstige Biet in 2021. De inschrijving is gesloten en de leden zijn ingevoerd. Het aantal leden, inclusief ereleden en sponsors, is nu 356 een flinke stijging t.o.v. van vorig jaar. Er zou nog een kleine wijziging kunnen plaatsvinden maar dat gaat maar om 1 of 2 leden. Vorig jaar dachten we dat de kleine daling toen te wijten was aan de coronacrisis maar misschien komt nu de stijging nu ook wel door de coronacrisis, wie zal het zeggen. We hebben vorig jaar natuurlijk weer veel media-aandacht gekregen, en ook met de Drive Thru zaadstraat, en misschien daardoor wel veel nieuwe leden gekregen. We heten al onze nieuwe van harte welkom bij de club. We zullen jullie wat tips geven om een zo zwaar mogelijke voederbiet te telen en ook bestaande leden kunnen ook weer voordeel halen uit de tips.

Lees meer

Nieuwsbrief januari 2021

Geacht bietenlid,

We hebben de eerste bestuursvergadering gehad en dit was de laatste van Walther Tesselaar, hij is aftredend en niet meer herkiesbaar. Vera Wijnker is de nieuwe penningmeester van de Dorstige Biet. We zullen later dit jaar, hopelijk met bietenbal, nog gepast afscheid nemen van Walther. Misschien heeft u het al vernomen of gehoord maar i.v.m. corona kunnen we helaas de 47e jaarvergadering niet organiseren.

Lees meer

Nieuwsbrief oktober 2020

Geacht bietenlid,

Hier de laatste nieuwsbrief van dit seizoen, maar we hebben nog 2 weken tot de rooidag dus kunnen er nog een aantal kilo’s bijgroeien. De laatste loodjes zijn de zwaarste luid het spreekwoord. Aan water geen gebrek meer, het is nu eigenlijk wel nat genoeg. Het zou mooi zijn als de temperatuur weer een paar graadjes omhoog gaat dan groeit het nog even beter.
Hier en daar begint het blad al wat bruin te worden, maar als u ze nog goed groen heeft staan kunnen er nog wel een paar kilootjes bijgroeien.

Lees meer

Nieuwsbrief september 2020

Geacht bietenlid,

Hier weer een nieuwsbrief, over nieuws gesproken, er is veel nieuws. Maar eerst een paar algemene dingen. Als het goed is zijn de rooiploegen langs geweest voor de zomercontrole, de meeste rooitijden zijn binnen bij de secretaris. Als alles verwerkt is kunnen we de labels etc. klaarmaken voor de rooidag. We hebben nog bestuursvergadering voor de rooiploegenvergadering waar we dan alles uit delen aan de rooiploegen en alle puntjes weer op de i zetten. Foto’s van de zomercontrole staan op FB en ook op de website, kijk er eens naar.

Lees meer

Nieuwsbrief juli/augustus 2020

Geacht bietenlid,

Hier weer een nieuwsbrief van de Dorstige Biet, door de drukte iets later dan u gewend bent en daarom combineren we het met de maand augustus.
Tot nu toe hebben de bieten ideale omstandigheden gehad, niet te warm en regelmatig wat water. Alleen de laatste dag van juli was het extreem warm maar nu is het al weer beter. Er wordt hier en daar al aan recordbieten gedacht maar dat is wel voorbarig want we hebben nog een tijdje te gaan en op lange termijn geven ze toch weer warmer weer op dus blijf alert en hou ze dan goed vochtig, want we kunnen het niet genoeg zeggen: het blijft de Dorstige Biet. Misschien maandag nog wat wisselvallig weer dus een handje kunstmest erbij en de natuur doet de rest. Voor de potbieten telers is dat natuurlijk makkelijker met de warmte, die kunnen hun biet verplaatsen naar de schaduw.

Lees meer

Nieuwsbrief juni 2020

Geacht bietenlid,

Door de coronaperikelen hebben we de rooiploegenvergadering van juni niet door laten gaan. Alle rooiploegen hebben de lijsten toegestuurd gekregen met instructies voor de zomercontrole. We hebben het advies gegeven om de coronamaatregelen in acht te nemen. Ook is er geadviseerd om niet te vroeg de zomercontrole te doen, wie weet (en hopelijk) worden de regels later wel wat soepeler. Dus het kan best zijn dat de rooiploeg pas in augustus of begin september bij u langs komt maar ze komen zeker. Let wel op de maat van de potten voor de potcompetitie, de pot mag niet groter zijn dat 60x60x60 cm (buitenmaats), op een verharde ondergrond staan en verplaatsbaar zijn. Als de pot groter is wordt het als een gewone biet beoordeeld en doet deze niet mee voor de potcompetitie. Hebt u uw biet op een andere teeltlocatie staan dan het opgegeven huisadres of teelt u een potbiet en heeft dat nog niet doorgegeven bij de inschrijving? U kunt dat doorgeven aan de rooiploeg.

Lees meer

Nieuwsbrief mei 2020

Geacht bietenlid,

Hier de 2e nieuwsbrief van de Dorstige Biet in 2020. De inschrijving is gesloten en de leden zijn ingevoerd. Het aantal leden is nu 309 een daling van 10 leden t.o.v. van vorig jaar. Misschien wel door de coronacrisis, wie zal het zeggen. Zoals alle jaren hebben we ook nu weer nieuwe leden en die heten we van harte welkom bij de club. We zullen u wat tips geven om een zo zwaar mogelijke voederbiet te telen en ook bestaande leden kunnen ook weer voordeel halen uit de tips.

Lees meer

Nieuwsbrief april 2020

Geacht bietenlid,

Hier de 1 e nieuwsbrief van de De Dorstige Biet in 2020. De nieuwsbrief wordt alleen per e mail verstuurd en als het goed is wordt per e mail adres 1 nieuwsbrief verzonden. De nieuwsbrief krijgt u 4 of 5x per jaar in uw mailbox en staat ook op onze website. Voor de nieuwe leden is dit natuurlijk nieuw en daarom staan er altijd algemene tips in om een zo zwaar mogelijke voederbiet te telen. We willen natuurlijk ook dat onze nieuwe leden grote en zware bieten telen. Bij deze: welkom aan al onze nieuwe leden van de Dorstige Biet.

Lees meer