Nieuwsbrief oktober 2023

Geacht bietenlid,

We hebben nog 3 weken tot de rooidag dus kunnen er nog een aantal kilo’s bijgroeien. Na een lange droge en warme periode in september viel er in een week veel water zodat het wel weer nat genoeg was. Maar de temperatuur is nog goed en we hebben nog geen koude nachten gehad en wel hoge dagtemperaturen, dus het is nog groeizaam weer. Hier en daar begint het blad al wat bruin te worden, maar als u ze nog goed groen heeft staan kan er nog wat gewicht bijgroeien. Het gaat tenslotte om de zwaarste biet en niet om de grootste.

Op zondag 29 oktober wordt uw biet gerooid. Lees meer

Nieuwsbrief september 2023

Geacht bietenlid,

Als het goed is er een rooiploeg bij u langs geweest voor de zomercontrole, er zijn al rooiploegen die hun rooischema hebben gestuurd naar de secretaris. Voor de rooiploegen die
dit nog moeten inleveren, graag voor 10 september. Als alles verwerkt is kunnen we de labels etc. op tijd klaarmaken voor de rooidag.

We sturen de nieuwsbrief van september al snel want we willen u er weer op attenderen dat we ook dit jaar weer mee doen met de; Rabo Clubsupport. U kunt, als u lid bent van de Rabobank Alkmaar eo., weer stemmen op de Dorstige Biet. Stemmen kan vanaf 4 t/m 26 september. Vraag ook eens aan andere familieleden of vrienden of ze ook niet op de Dorstige Biet willen stemmen. Bent u nog geen lid van de Rabobank ? Dit kan u heel makkelijk worden, kijk op de website of op de app van de Rabobank, wordt lid en stem op de Dorstige Biet. We hopen dat er veel leden gaan stemmen op de Dorstige Biet, zo kunnen we het lidmaatschap hetzelfde houden en hopelijk wat extra’s sparen voor volgend jaar want dan bestaat de Dorstige Biet 50 jaar.
Dus breng een stem uit op de Dorstige Biet. Lees meer

Nieuwsbrief augustus 2023

Geacht bietenlid,

Hier de nieuwsbrief van augustus met natuurlijk weer een paar tips. Het is wel weer een heel bijzonder jaar voor de Dorstige Bietentelers. Na de droge juni, de zomerstorm in juli en nu dan, een tot nu toe, een natte augustus. Voordeel is wel dat er geen water hoeft worden gegeven. Een handje kunstmest is voldoende en dat regent er vanzelf wel in. Voor de vakantiegangers is het geen goed weer maar voordeel is wel dat u geen zorgen heeft dat u bieten last van de droogte krijgen. Sterker nog er is al een foto binnen gekomen van een potbiet die last heeft gekregen van te veel water. Lees meer

Nieuwsbrief juli 2023

Geacht bietenlid,

Hier weer een nieuwsbrief van de Dorstige Biet. Misschien is er al een rooiploeg bij u langs geweest om te kijken waar u biet staat. Zijn ze nog niet geweest? Dan kunt binnenkort een bezoek van de rooiploeg verwachten, maar dat kan ook nog in de maand augustus of begin september. Als er foto’s binnen komen van de rooiploegen zullen we die zo snel mogelijk op de website en FB zetten. Zo kunt u kijken hoe het er bij een ander uitziet. Lees meer

Nieuwsbrief juni 2023

Geacht bietenlid,

Er komen hier en daar wat opmerkingen dat het bietenzaad niet zo goed kiemde dit jaar. En er is zelfs een lid bij wie er ook koolplantjes uitkwamen i.p.v. bieten. Nu zal dat wel een kwestie van toeval zijn maar het zal je maar gebeuren. Maar we krijgen het zaad ook aangeleverd en laten het inpakken dus hier kunnen we als bestuur niets aan doen.

Niets zo veranderlijker dan het weer luidt het spreekwoord en dat is ook dit jaar weer van toepassing. Na een koude en  natte periode is het nu al een tijdje warm en af en toe zeer warm en het droogde , zoals een oud spreekwoord zegt; ‘een oudwijf in zessen’. Wel is er dinsdagavond regen gevallen maar de hoeveelheden zij erg verschillend. Sommige bietentelers zullen blij zijn andere zullen toch weer water moeten geven. En natuurlijk af en toe een beetje kunstmest erbij en de bieten groeien vanzelf.

Lees meer

Nieuwsbrief mei 2023

Geacht bietenlid,

Hier een nieuwsbrief van De Dorstige Biet, wat later dan u gewend bent maar dat komt door de drukte bij de secretaris. De inschrijving is gesloten en de leden zijn ingevoerd. Het aantal leden, inclusief ereleden en sponsors, 408 en dat zijn 52 meer dan vorig jaar. Een spectaculaire stijging kunnen we dit wel noemen. En dat betekent dus dat we heel veel nieuwe leden hebben. We heten al onze nieuwe leden van harte welkom bij de club. Via een nieuwsbrief houden we jullie maandelijks op de hoogte. Hierin staat wat algemene informatie en we zullen jullie wat tips geven om een zo zwaar mogelijke voederbiet te telen maar ook bestaande leden kunnen ook voordeel halen uit de tips.

Bij deze willen we weer iedereen hartelijk bedanken die heeft geholpen met het verkopen van het bietenzaad.

Lees meer

Nieuwsbrief april 2023

Geacht bietenlid,

Heeft u zich nog niet ingeschreven als lid van de Dorstige Biet in 2023? Bij deze de herinnering dat u tot 1 mei kan inschrijven en zaad halen bij een van de bestuursleden of verkooppunten. (zie de website)

In de nieuwsbrief van mei zullen we het aantal leden bekend maken.
Lees meer

Nieuwsbrief oktober 2022

Geacht bietenlid,

Hier weer een nieuwsbrief van de Dorstige Biet. We hebben nog 3 weken tot de rooidag dus kunnen er nog een aantal kilo’s bijgroeien. De laatste loodjes zijn de zwaarste luid hetspreekwoord. Aan water geen gebrek meer, het is nu eigenlijk wel nat genoeg. Na een droge september viel er in een week veel water zodat het wel weer nat genoeg is. Maar de temperatuur is nog goed en we hebben nog geen echte koude nachten gehad dus het is nog groeizaam weer. Hier en daar begint het blad al wat bruin te worden, maar als u ze nog goed groen heeft staan kan er nog wat gewicht bijgroeien. Het gaat tenslotte om de zwaarste biet en niet om de grootste.

Op zondag 30 oktober wordt uw biet gerooid. Lees meer

Nieuwsbrief september 2022

Geacht bietenlid,

Als het goed is zijn de rooiploegen langs geweest voor de zomercontrole, er zijn al rooitijden binnen bij de secretaris. Voor de rooiploegen die dit nog moeten inleveren, het is bijna 10 september. Als alles verwerkt is kunnen we de labels etc. klaarmaken voor de rooidag. Er staan foto’s van de zomercontrole staan op FB , kijk er eens naar.

Ook dit jaar hebben we ons weer ingeschreven voor de Rabo Clubsupport. U kunt, als u lid bent van de Rabobank Alkmaar eo., weer stemmen op de Dorstige Biet. Stemmen kan vanaf 5 t/m 26 september. Vraag ook eens aan andere familieleden of vrienden of ze ook niet op de Dorstige Biet willen stemmen, alvast bedankt.

Lees meer

Nieuwsbrief augustus 2022

Geacht bietenlid,

Hier de nieuwsbrief van augustus met natuurlijk tips voor de bieten bij dit warme weer. Op de vorige nieuwsbrief stond per abuis augustus maar dat moest natuurlijk juli zijn.
We hebben goed nieuws want we hebben er een bestuurslid bij. Niels Bleeker uit Sint Maarten had zich een tijdje geleden al aangemeld en de voorzitter en secretaris hebben laatst een gesprek met Niels gehad en hij was gelijk enthousiast. Niels gaat eerst kijken hoe alles loopt maar zal ook zeker met ideeën komen zijn handen uit de mouwen steken. Bij deze: Niels welkom in het bestuur van de Dorstige Biet.

Lees meer